Descoperire revoluționară. Aceste panouri solare nu au nevoie de lumina soarelui pentru a genera energie
Aceste instrumente au un singur defect: ca să genereze energie au nevoie de lumina directă a soarelui. Pornind de aici, un cercetător din Filipine a încercat să creeze ceva ce poate părea fantezist. Aceasta a fost ideea din spatele AuREUS, un nou panou solar care nu se bazează pe lumina directă a soarelui pentru a genera energie, relatează site-ul BGR.
Carvey Ehren Maigue este student la Universitatea din Filipine și este cel care a proiectat un material compus din fructe și legume care colectează lumina și o transformă în electricitate. Acest material diferă de panourile solare cu care suntem obișnuiți, deoarece acestea captează în special lumina vizibilă și infraroșie, în timp ce noua invenție captează undele din partea ultravioletă a spectrului.
Principiile din spatele lui Aureus sunt aceleași cu cele din spatele aurorei boreale
El spune că principiile din spatele lui Aureus sunt aceleași cu cele din spatele aurorei boreale. Particulele atomice încărcate emise de soare, care intră în atmosfera Pământului, interacționează cu alți atomi și eliberează fotoni sau particule de lumină. Luminile de neon viu colorate demonstrează, de asemenea, același principiu.
Ideea AUREUS este una ingenioasă și care ajută la reducerea multor deșeuri din întreaga lume. În plus, deoarece nu se bazează pe lumina directă a soarelui, acest material poate continua să genereze energie chiar și atunci când afară este înnorat. Prototipul actual este un panou instalat la o fereastră a apartamentului lui Maigue. Acesta este capabil să genereze suficientă energie electrică pentru a încărca zilnic două telefoane. Maigue este convins că astfel de panouri ar putea permite clădirilor să își asigure complet energia electrică.
Extinderea energiei regenerabile
Deși aceste panouri solare nu au nevoie de lumina soarelui, problema lor este scalabilitatea (capacitatea sistemului de a suporta corect un volum mai mare de încărcare). Panoul creat de Maigue este flexibil. Este realizat din rășină și poate fi aplicat chiar și pe piese de îmbrăcăminte. Ideea a fost atât de bună, încât a câștigat premiul pentru durabilitate de la James Dyson Foundation în 2020.