Mare atenție! Acest tip de pastile este extrem de periculos pentru corpul uman. Deși te ajută foarte mult, îți pot dăuna extrem de mult și pe termen lung.
Nu mai lua aceste pastile
Ar trebui să le eviți cât poți și să ai o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos. Majoritatea dintre noi apelăm la ele atunci când luăm în greutate, dar asta nu este soluția corectă și sănătoasă! Este vorba despre diuretice.
Dacă le vei lua foarte mult timp, acestea ar putea să te aducă la forma inițială sau chiar să te facă mai gras. Nu folosiți diureticele pentru a elimina apa.
„Organismul este în stare de suferință și acest lucru se reflectă chiar și în tentativa de a scădea în greutate. Fără acordul medicului, nu utilizați diureticele pentru a elimina ‘apa în exces’. Acest lucru vă poate dauna considerabil iar pentru pacienții cu afecțiuni cronice poate duce chiar la urgențe medicale. Consumul de fructe și legume este și el esențial.
Având în vedere oferta excelentă pe care anotimpul cald ne-o aduce, profitați de prezența pe piață a diferitelor produse din această categorie. Atenție, însă! Dacă ne este permis un consum mare de legume proaspete, acestea furnizând un număr limitat de calorii, fructele conțin fructoză într-o cantitate care ne permite consumul a 3-4 fructe/zi.
Abuzul cantitativ ne împiedică scăderea în greutate și chiar poate furniza un aport excesiv de carbohidrați, având ca rezultat final un surplus nedorit”, spune dr. Luciana Gavrizi.
Medicul recomandă să înlocuiți grăsimile cu pește și carne slabă. Trebuie să optați pentru legume și fructe proaspete și evitați dietele minune. „Oferta bogată de fructe și legume poate reduce consumul de produse cu cantități mari de grăsimi — mezeluri grase, cârnați, mici, ceafă de porc, produse lactate grase, produse gătite cu cantități mari de ulei. Puteți înlocui aceste produse cu diverse rețete de pește sau carne slabă.
Trebuie limitat sau chiar eliminat pe cât posibil consumul de dulciuri concentrate, produsele de patiserie și sucurile din comerț.
Ce variante există
Optați pentru varianta de sucuri proaspete din fructe și legume. Consumați cafeaua neagră. Dacă nu tolerați, o linguriță de zahăr sau de miere vă sunt permise la cafeaua sau la ceaiul de la micul dejun. Regula de trei mese pe zi reprezintă o regulă de bază pentru un stil sănătos.
Între mese pot fi consumate gustări — fructe, lactate sau câteva nuci, migdale, fistic, semințe. Evitați ‘ronțăielile’ repetate dintre mese, limitându-vă, eventual, doar la cele două gustări dintre mesele principale.
Evitați dietele ‘minune’ care vă slăbesc într-un timp record. Poate, pe moment, acestea vor da rezultate. Însă, din păcate, pe termen lung își pot pierde rezultatele și efectul ‘yo-yo’ — revenirea sau chiar depășirea greutății anterioare dietei — este prezent de cele mai multe ori după finalizarea acestora”, punctează medicul.
Specialistul susține că este indicat să faceți mișcare și să evitați alcoolul. „Pentru sănătatea fizică și pentru cea psihică se recomandă minim o oră de activitate fizică, de trei ori pe săptămână. Limitați consumul de alcool. 1 gram de alcool pur furnizează 7 kcal, o medie între cantitatea de calorii furnizată de carbohidrați și proteine (1 g—> 4 kcal) și de lipide (1g—> 9 kcal).
Un pahar de 120 ml de vin sec vă este permis, zilnic (aprox. 15 g alcool—>100 kcal). Evitați berea, lichiorul, vinul dulce”, conchide dr. Luciana Gavrizi.