Alţi şapte pasageri din microbuzul respectiv au fost identificaţi de autorităţi prin mijloace specifice de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ) Galaţi, şi nu pentru că oamenii ar fi sunat, în mod responsabil, la DSP, potrivit agerpres.ro

Izolare la domiciliu

Toate cele opt persoane identificate se află în izolare la domiciliu şi au fost testate pentru coronavirus, în cazul a trei din ele venind rezultatele care au fost negative.

Totodată, echipe mixte DSP şi ale IPJ Galaţi continuă verificarea la domiciliu a mai multor persoane suspectate că nu respectă condiţiile izolării de domiciliu.

În afară de cei doi gălăţeni mediatizaţi, săptămâna trecută, că s-au întors înapoi în Italia, după ce au aflat, la Galaţi, că trebuie să rămână două săptămâni, în casă, în ultimele zile s-a înregistrat şi cazul unui pasager din microbuzul în care a călătorit gălăţeanul cu coronavirus, care s-a întors, de la Galaţi, la Bucureşti, acesta aflându-se, acum, în izolare, în Capitală.

Un alt caz, care este deocamdată în anchetă, este cel al unui şofer de TIR care se pare că a fost văzut conducând autovehiculul în alt judeţ al ţării, deşi ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu, iar într-un alt caz se suspectează faptul că o persoană a ieşit din casă, deşi luase contact cu o altă persoană cu coronavirus.

635 de persoane aflate în izolare

În momentul de faţă, în judeţul Galaţi sunt 635 de persoane aflate în izolare la domiciliu, cu 45 mai puţine ca luni, nicio persoană în carantină instituţionalizată şi trei persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Toţi cei trei internaţi au avut negativ primul rezultat al testului la coronavirus, dar, conform procedurilor, se aşteaptă rezultatul altor două teste.

Toate cele 635 de persoane aflate în izolare la domiciliu sunt chestionate, zilnic, asupra stării lor de sănătate de către medicii DSP Galaţi ajutaţi, începând de luni, de 26 voluntari ai organizaţiei Urban Volunteer Search And Rescue (UVSAR).

Voluntarii, majoritatea elevi sau studenţi dar şi absolvenţi ai facultăţilor de medicină, îi sună la telefon, zilnic, pe cei care sunt obligaţi să stea acasă şi îi întreabă atât despre starea de sănătate (dacă au febră, tuse sau alte simptome), dar şi despre alte nevoi – dacă nu au pe nimeni care să le aducă, acasă, alimente, medicamente sau alte produse de necesitate.