Aceste persoane vor primi, gratuit, vaccinul anti-COVID până în martie. Ce criterii trebuie îndeplinite

vaccin anti-COVID-19

Conform informațiilor transmise de Pfizer Inc şi partenerul său BioNTech, acest persoane vor primi, gratuit, vaccinul anti-COVID până în data de 1 martie 2021. Trebuie îndeplinite următoarele criterii.

Pfizer Inc şi partenerul său BioNTech plănuiesc să ofere voluntarilor cărora le-a fost administrat placebo în timpul testelor clinice pentru serul anti-COVID opțiunea de a primi prima doză a vaccinului până în prima zi a lunii martie, conform reuters.com

Vaccine Transition Option din cadrul studiului clinic permite tuturor participanților cu vârste de peste 16 ani să afle dacă au primit placebo, iar cei care află asta „să aibă opţiunea de a primi vaccinul experimental în timp ce rămân în studiu”, transmit companiile pe site-ul dedicat miilor de participanți la teste.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente şi un comitet de consilieri ai acesteia şi-au exprimat preocuparea faţă de planul „de divulgare” al Pfizer. Aceștia subliniază că e posibil să îngreuneze continuarea colectării datelor privind siguranţa şi eficienţa necesare obţinerii aprobării depline a vaccinului din partea FDA. Trebuie menționat că participanţii la testele clinice care au primit placebo au câte două doze de vaccin experimental rezervate lor în cadrul studiului.

Bilanț COVID -19, 2 ianuarie

Până astăzi, 2 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  571.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 15.919 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.01.2021 (10:00) – 02.01.2021 (10:00) au fost raportate 78 de decese (48 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 7 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.723. Dintre acestea, 1.117 sunt internate la ATI.