Acești cartofi copți se topesc în gură! Trebuie să încercați această rețetă

Acești cartofi copți se topesc în gură! Literalmente. Acești cartofi sunt copți la o temperatură mai ridicată – 450 de grade F. S-ar putea să credeți că este prea mare pentru cartofii la cuptor, vă înșelați. Preparați astfel, cartofii ies din cuptor crocanți la exterior și moi și foarte moi la interior. Și nimic nu se compară cu o porție de cartofi copți, aromați, lângă care puteți mânca o salată verde sau câteva murături!

Pentru a prepara această rețetă propusă de 30seconds aveți nevoie de cartofi mici, unt, ulei de măsline, rozmarin proaspăt și supă. Cartofii se pun în unt topit, ulei de măsline, sare, piper negru și rozmarin proaspăt tocat, apoi se coc timp de 15 minute. După ce i-ați întors, continuați să-i coaceți alte 15 minute. În tavă se toarnă apoi supa, după care cartofii se mai țin la cuptor alte 15 minute sau până când lichidul se evaporă.

Cartofii copți astfel se pot consuma ca garnitură lângă o friptură sau cu salata preferată.

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 45 de minute
Porții: 6

Ingrediente necesare

2 kilograme de cartofi mici, tăiați în rondele groase
2 linguri de unt
2 linguri ulei de măsline
1 lingură rozmarin proaspăt tocat
1 cană de supă ( de carne de vită, pui sau legume)

Folosiți orice ierburi sau condimente proaspete pe care le aveți la îndemână. Dacă nu aveți ierburi proaspete, puteți folosi și uscate. Puteți folosi orice tip de cartofi, dar ideali pentru această rețetă sunt cartofii noi. Puteți folosi supă de vită, dar cea de pui sau de legume merg la fel de bine.

Modul de preparare

Topiți untul într-un castron mare. Adăugați uleiul de măsline și rozmarinul.

Asezonați cu sare și piper.

Adăugați cartofii tăiați rondele și amestecați bine cartofii.

Puneți cartofii într-o tavă de copt, într-un singur strat. Deasupra se toarnă uleiul de măsline rămas.

Coaceți cartofii într-un cuptor preîncălzit la 450 de grade F, timp de 15 minute. Întoarceți cartofii. Continuați să coaceți alte 15 minute.

Turnați supa de carne în jurul cartofilor din tavă. Lăsați-i să se coacă alte 15 minute sau până când supa scade.

Dacă doriți, presărați rozmarin, dacă doriți, și serviți!