Actavis finalizează tranzacţia Warner Chilcott şi astfel se creează una dintre cele mai mari companii farmaceutice de specialitate din lume.  Cumulat, se anticipează venituri pro-forma în valoare de 11.0 miliarde de dolari.

Ca urmare a acestei achiziţii, Actavis şi Warner Chilcott  vor forma o singură entitate înregistrată  în Irlanda, sub denumirea globală de Actavis plc. Acţiunile Actavis plc vor fi listate la Bursa de Valori din New York, cu simbolul ACT. Achiziţia Warner Chilcott de către Actavis intra în vigoare de astăzi, iar acţionarii Warner Chilcott vor primi beneficiile ce li se cuvin în decurs de 14 zile, anunţă oficialii Actavis.

"Alăturarea dintre Actavis şi Warner Chilcott duce la dezvoltarea unei companii farmaceutice de specialitate de top, care va activa sub umbrela diviziei Specialty Brands din cadrul Actavis. Această divizie extinsă a fost special creată pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor din întreaga lume şi a nevoilor acestora – remarcându-se în special ca lider pe segmentul Sănătatea Femeii” a declarat Paul Bisaro, preşedinte şi CEO Actavis.
 
Conform estimărilor Actavis, se preconizează  în continuare că tranzacţia va aduce o creştere cu 30% a câştigurilor non-GAAP per acţiune în 2014, incluzând sinergiile operaţionale anticipate postimpozitare, reducerile şi economiile fiscale conexe care vor depăşi 400 de milioane de dolari. Concomitent cu finalizarea tranzacţiei, Actavis va refinanţa creditul precedent Warner Chilcott prin noul credit anunţat în data de 2 august 2013, având ca rezultat obţinerea de economii aferente dobânzilor de circa 12 milioane de dolari pe trimestru, luând în calcul şi amortizarea contractuală. Cu o datorie cumulată faţă de EBITDA de circa 3.0x, compania va putea să investească în continuare în vederea dezvoltării activităţilor sale, iar fluxurile de lichidităţi anticipate vor permite reducerea permanentă a gradului de îndatorare. 
Această tranzacţie reprezintă o realizare importantă care vine în sprijinul atingerii obiectivului strategic pe termen lung de a clădi o companie farmaceutică globală de specialitate de top. Noua companie îşi va lansa operaţiunile prin prisma unei structuri de management stabilită la nivel global, condusă de o echipă experimentată din cadrul Actavis, prin strategii de integrare agresive, în curs de implementare, în scopul obţinerii unei creşteri organice permanente şi a realizării rapide a sinergiilor.

Finalizarea tranzacţiei accelerează transformarea diviziei Specialty Brands într-un jucător global important. Tranzacţia aduce o creştere cu 125 de procente în ceea ce priveşte numărul produselor comercializate de această divizie, 600 de procente la nivelul venitului net pro-forma, dublează numărul produselor pentru Sănătatea Femeii prin introducerea Actonel®, Lo Loestrin®, Minastrin™ 24, Estrace® and Atelvia® şi a Lo Minastrin™, recent aprobat. Totodată, consolidează segmentul de Urologie prin introducerea francizei Enablex şi creează o platformă pentru dezvoltarea permanentă la nivelul segmentelor de gastroenterologie şi dermatologie, care înregistrează o creştere rapidă.
Actavis, în România din 2006

Actavis plc (NYSE:ACT) este o companie farmaceutică globală de specialitate, focusată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice şi a biosimilarelor. Compania are sediul global în Dublin, Irlanda şi sediul administrativ în Parsippany, New Jersey, SUA.

Divizia Actavis Pharma dezvoltă şi comercializează produse generice, medicamente de tip branded generics, mărci după expirarea patentului pentru produsul original şi OTC-uri în peste 60 de ţări. Divizia Actavis Specialty Brands este specializată pe următoarele arii terapeutice: Sănătatea Femeii, afecţiuni urologice, gastroenterologie şi dermatologie. Divizia Operaţiuni Globale include peste 30 de unităţi de producţie şi distribuţie la nivel global, dar şi Anda Inc. – companie de distribuţie de medicamente din SUA.

Actavis şi-a început activitatea pe piaţa românească în anul 2006, odată cu achiziţionarea Sindan Pharma, cel mai mare producător de medicamente oncologice din Europa de Sud-Est, în urma unei tranzacţii de 147,5 milioane de euro.
În anul 2012, Actavis devine cel de-al treilea producător de generice din lume, după achiziţia companiei de către grupul american Watson Pharmaceuticals şi intră într-un proces complex de rebranding.