NVIDIA,lider mondial în tehnologia de procesare vizuală a anuntat semnarea acordului de achiziţionare a AGEIA Technologies Inc., liderul mondial în tehnologia fizicii pentru gaming.

Aplicaţia AGEIA PhysX este adoptată pretutindeni, existând peste 140 de jocuri care sunt bazate pe această aplicaţie sau este utilizată în dezvoltarea pe Sony Playstation3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii şi jocurile pentru PC. De aplicaţia AGEIA’s PhysX beneficiază peste 10.000 de utilizatori înregistraţi şi activi ai PhysX SDK.

 “Alăturând echipele care au creat cea mai răspândită unitate de procesare grafică din lume şi brand-urile din industria motoarelor fizice, putem aduce acum aplicaţia PhysX accelerată de GeForce către sute de milioane de gameri de pretutindeni” a declarat  Jen-Hsun Huang, preşedinte şi CEO al NVIDIA.

La fel ca grafica, procesarea fizică se bazează pe milioane de procesări în paralel. Unitatea de procesare grafică GeForce 8800GT de la NVIDIA, cu ale sale 128 de procesoare, poate procesa aplicaţii paralele cu aproximativ două grade de magnitudine mai rapide decât un procesor dual sau quad-core.

AGEIA a fost fondată în 2002 şi deţine birouri în Statele Unite, Elveţia; şi China.

Data: 6 februarie 2008

Sursa: NVIDIA