”China va deveni un actor extrem de important în procesul de dezvoltare al LNG (gaze naturale lichefiate), în următorul deceniu. China este o piaţă de bază pentru noi”, le-a declarat reporterilor preşedintele GDF Suez.
Tranzacţia valorează peste un miliard dolari, a declarat Wang Jiaxiang, asistentul preşedintelui China National Offshore Oil Corp, adăugând că un contract pe termen mediu poate ajuta compania să-şi diversifice sursele de furnizare şi să evite riscurile.
GDF Suez negociază cu Pakistanul furnizarea de gaze naturale, a explicat Gerard Mestrallet, fără a oferi şi alte detalii. El a afirmat că GDF intenţionează să sporească cooperarea cu firmele din China în sectorul energetic.
GDF Suez, formată în luna iulie 2008 prin fuziunea companiei de gaze naturale Gaz de France cu grupul franco-belgian Suez, este cel mai mare furnizor din Europa de gaze naturale şi LNG-gaze naturale lichefiate. De asemenea, este al cincilea producător european de electricitate.
În România, Gaz de France a preluat în 2005 Distrigaz Sud, care a anunţat pentru 2008 un nivel al investiţiilor de 90 milioane euro.
GDF SUEZ este prezent pe piaţa energetică din România prin furnizorul de gaze naturale şi de servicii GDF SUEZ Energy România, distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Reţele şi a operatorilor de înmagazinare a gazelor Amgaz şi Depomureş.
Acord de un miliard dolari între GDF Suez şi CNOOC pentru furnizarea de gaze naturale
10 octombrie 2010, 14:38
Ultima modificare în 10 octombrie 2010, 17:38
GDF Suez SA a semnat un acord în valoare de un miliard de dolari cu China National Offshore Oil Corp (CNOOC) pentru a furniza 2,6 milioane tone gaze naturale timp de patru ani, începând cu 2013, a anunţat, la Shanghai, preşedintele companiei franceze, Gerard Mestrallet, transmite Bloomberg.
Etichete: gaze naturale,
gdf suez
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Eşti tânăr şi vrei să-ţi deschizi o firmă? Vezi aici ce trebuie să ştii
- Aproape o treime dintre IMM-uri au renunţat la proiectele europene începute
- Strategia fiscală pune sare pe rănile sistemului sanitar
- Cum poţi să-ţi înfiinţezi o firmă într-un paradis fiscal
- Tot ce vrei să ştii despre noul Cod al Muncii
- Financial Times: Sistemul de sănătate din România este muribund
- Cum ar putea arăta transportul din România: trenuri care au 160 km/h şi tramvaie de ultimă generaţie
- Câţi bani a luat statul din amenzile muncii la negru
- Relansăm site-ul Capital
- Unde îşi doresc oamenii să lucreze