Casa Alba si membrii Partidului Democrat din Congresul American au ajuns la un acord de principiu in privinta acordarii unui ajutor de 15 miliarde de dolari constructorilor General Motors (GM) si Chrysler. De asemenea, s-a ajuns la o intelegere si in privinta „fortarii” acestora sa se restructureze sau sa declare falimentul.

Potrivit unui oficial al administratiei Bush si a unui reprezentant al democratilor, in linii mari, au fost acoperite punctele cheie ale acordului si urmaza sa fie stabilite aspectele finale, pentru a putea fi intocmit un document.

Democratii au cazut de acord sa voteze o ordonanta pana miercuri in Camera Reprezentantilor, urmand ca aceasta sa fie transmisa Senatului American pentru consultari.

Planul de salvare al constructorilor General Motors si Chrysler este menit sa le permita acestora sa evite falimentul pana in luna martie 2009 prin intermediul unor imprumuturi pe termen scurt.

Ford Motor Co. a anuntat ca nu are nevoie de ajutor imediat, insa a solicitat asigurarea unei linii de imprumut in valoare de 9 milioane de dolari, pentru cazul in care situatia sa financiara se va inrautati.

Sursa: Automotive News