Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană (UE) au ajuns, miercuri, la un acord pentru majorarea cu două treimi, la 125 de miliarde de euro, a fondurilor pe care statele comunitare le vor aloca pentru suplimentarea rezervelor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Suplimentarea rezervelor FMI de către ţările din UE face parte dintr-un program mai amplu, convenit în aprilie, la Londra, de statele G20, pentru majorarea resurselor FMI cu 500 de miliarde de dolari.

„Există un acord privind chestiunea finanţării pentru FMI”, a declarat Anders Borg, ministrul de Finanţe al Sudiei, stat care deţine, în prezent, preşedinţia UE.

Franţa şi Germania au cerut, luni, membrilor UE să-şi majoreze cu două treimi, la un total de 125 miliarde euro, contribuţia la suplimentarea rezervelor FMI.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din G20 se vor întâlni vineri şi sâmbătă, la Londra, pentru a discuta măsurile împotriva crizei, urmând ca un summit general al ţărilor membre să se desfăşoare pe 24-25 septembrie, la Pittsburgh, în Statele Unite.

SURSA: Mediafax