Companiile Mentor Graphics si Actel si-au extins parteneriatul tehnologic si de marketing prin semnarea unui nou contract OEM, informeaza un comunicat Mentor Graphics. In cadrul noului parteneriat, Actel si Mentor Graphics vor continua sa colaboreze pentru integrarea mai eficienta a produselor, iar Actel va furniza setul de functionalitati al produsului Precision Synthesis, editia Actel, ca parte integranta a pachetului de software Libero Integrated Development Environment (IDE).

“Clientii nostri au obtinut beneficii importante din contractul OEM ModelSim cu Mentor Graphics, care le asigura accesibilitatea la mediul FPGA avansat de verificare standardizata”, spune Rich Brossart, vicepresedinte pentru marketing de produs in cadrul Actel.

Ca furnizor de produse FPGA (dispozitive electronice pe baza de semiconductori) pe un singur cip, Actel vizeaza o gama variata de aplicatii, inclusiv cele care necesita consum scazut de energie, fiabilitate, functionare in conditii de variatii ale tensiunii si chiar de crestere a radiatiilor.

Printre caracteristicile solutiei de proiectare Precision Synthesis se numara suportul pentru realizarea de prototipuri ASIC (circuite integrate special produse pentru o anumita aplicatie), implementarea complexa, si tehnicile de optimizare, se mai arata in comunicat. Totodata, Precision Synthesis include capabilitati de analiza de design care permit folosirea simultana a ferestrelor multiple si poate produce analize de timp pentru cazuri ipotetice.

Mentor Graphics Corporation este unul din liderii mondiali in solutii de proiectare hardware si software, si ofera produse, servicii de consultanta si suport pentru companii de semiconductori si produse electronice din toata lume. Mentor Graphics a fost infiintata in 1981, are aproximativ 4000 de angajati, si a inregistrat venituri de peste 700 de milioane de dolari in 2006.

Produsele Mentor Graphics sunt prezente in Romania prin compania Veda Consulting.

Sursa: Capital 07 Februarie 2007