Acţionarii producătorului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ) au aprobat de principiu marţi, în AGA, fuziunea cu firma Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, la care deţinea 93,6% din capitalul social.Procesul de fuziune se va face prin absorbţia Rarăul de către Albalact."Acţionarii Albalact au aprobat de principiu, ieri, în adunarea generală extraordinară fuziunea Albalact cu Rarăul, prin absorbţia Rarăul de către Albalact. Compania Albalact deţinea până la această dată 93,6
Acţionarii producătorului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ) au aprobat de principiu marţi, în AGA, fuziunea cu firma Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, la care deţinea 93,6% din capitalul social.
Procesul de fuziune se va face prin absorbţia Rarăul de către Albalact.
„Acţionarii Albalact au aprobat de principiu, ieri, în adunarea generală extraordinară fuziunea Albalact cu Rarăul, prin absorbţia Rarăul de către Albalact. Compania Albalact deţinea până la această dată 93,6% din capitalul social al societăţii Rarăul (…). Fuziunea societăţilor Albalact şi Rarăul era absolut necesară pentru dezvoltarea unui management integrat eficient”, se arată într-un comunicat al Albalact.
În 2008, Albalact a achiziţionat 77% din acţiunile Rarăul, pentru intrarea pe segmentul brânzeturilor. Firma are un capital social de 8,16 milioane lei.
Rarăul este specializată în producţia de brânzeturi, inclusiv produse tradiţionale tip caşcaval, caş şi urdă, precum şi în producţia de lapte praf, unt şi produse proaspete tip smântână, iaurt, lapte bătut tip sana şi lapte pentru consum.
Producătorul Albalact a avut în primul semestru un profit net de 2,4 milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de primele şase luni din 2009, rezultatul fiind afectat de deprecierea leului în raport cu euro din iunie. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 7,57%, la 125 milioane lei.
Compania este unul dintre primii cinci producători de lapte şi produse lactate din România. Cu un număr de peste 500 de angajaţi şi peste 6.000 de acţionari, compania comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.
Firma are un capital social de 65,27 milioane lei, iar principalii acţionari ai firmei sunt Petru Ciurtin, cu 31,74% din titluri, Petru-Raul Ciurtin, cu circa 11% şi fondul de investiţii RC2 Limited, înregistrat în Cipru, cu o participaţie de 25,44%.
SURSA: Mediafax