„Băncile care vor trece peste această perioadă vor fi foarte slăbite şi, în consecinţă, se vor orienta spre costuri de creditare mai mari”, a precizat Gheţea.
Potrivit şefului ARB, din eventualele procese între clienţi şi bănci, dacă acestea vor avea loc, „nu vor avea de câştigat decât avocaţii”.
Acuze la adresa ANPC
Un studiu al Băncii Naţionale a României (BNR) arată că, în urma implementării OUG 50/2010, băncile vor pierde venituri de peste 600 milioane de euro. Astfel, vor scădea şi sumele pe care acestea le plătesc la buget şi statul va pierde posibilitatea de a colecta anumite impozite de la ei, spune Gheţea.
Acţionarii băncilor ar putea părăsi România din cauza OUG 50
5 octombrie 2010, 12:39
Ultima modificare în 5 octombrie 2010, 15:39
Din cauza implementării Ordonanţei 50/2010 într-o formă extinsă şi nepermisă, unii acţionari ai băncilor româneşti se vor gândi dacă merită să mai investească în România sau nu, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), la o conferinţă pe tema „Lecţiile crizei pentru autorităţi şi bănci”.
El a trimis săgeţi şi către oficialii care au contribuit la implementarea ordonanţei, în speţă către ANPC. „Autoritatea a creat anumite expectaţii din cauza unor declaraţii de presă şi clienţii nu au mai continuat demersurile normale pentru o bună desfăşurare a implementării ordonanţei”, a precizat Gheţea.
Etichete: arb,
credite banci,
oug 50,
oug 50/2010,
radu ghetea
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook