Pentru a putea valorifica acțiunile deținute la Fondul Proprietatea acționarii au nevoie de extrasul de cont de la Depozitarul Central (aflat pe Str. Făgăraș nr. 25, Sector 1, București), extras care conține și codurile confidențiale fără de care nu se poate tranzacționa. În cazul în care acționarii vor să evite drumurile până la Depozitarul Central, pot cere brokerilor să obțină extrasul de cont în numele lor. Pentru tranzacționarea titlurilor este, oricum, obligatorie deschiderea unui cont la un broker autorizat (procesul de autorizare este încă în desfășurare, însă, cel mai probabil toți brokerii din piață, 69 la număr, vor obține dreptul de tranzacționare a acțiunilor Fondului Proprietatea.)
În cazul în care ați început deja să faceți calcule legate de prețul la care merită cumpărat sau vândut, ar fi bine să urmăriți și recomandările brokerilor. Majoritatea dau, în prezent, un preț bun de achiziție la 0,51 lei pe acțiune, iar pentru vânzare este recomandat cel de 0,8 lei pe acțiune.
Conform raportului celor de la Prime Transaction, cumpărarea la 0,51 lei înseamnă un potențial câștig de 120% pentru cazul în care cotația urcă până la valoarea activului net, de 1,1 lei pe acțiune. Analiștii Prime Transaction recomandă însă și atenție. Evoluția activelor deținute de Fond va fi importantă pentru direcția cotației, iar punctul forte, expunerea din sectorul energetic, poate deveni o slăbiciune în cazul în care statul român va duce la bun sfârșit procesul de creare a giganțillor energetici. Aceasta va însemna deprecierea valorii Hidroelectrica și Nuclearelectrica și, implicit, a acțiunilor Fondului.
Brokerii de la Tradeville au anunțat și posibilitatea de a tranzacționa în marjă acțiunile Fondului Proprietatea încă din prima zi a listării, prin intermediul serviciul Smart. Serviciul poate fi accesat pe baza portofoliului inițial deținute de client, a cărui valoare va fi utilizată drept garanție (colateral) în obținerea împrumutului acordat de Tradeville. De asemenea, investitorii vor putea utiliza și titlurile FP ca garanție pentru obținerea unui împrumut în vederea tranzacționării în marjă a altor emitenți. Valoarea liniei de credit este de maximum 300.000 lei.