Unul din primele puncte de pe ordinea de zi aprobate de acţionari a fost cel de reducere a capitalului social cu numărul de acţiuni răscumpărate. Astfel, la două luni după publicarea în Monitorul Oficial, capitalul social al Fondului Proprietatea va scădea cu 240,3 milioane lei, de la 13,778 miliarde lei, la 13,538 miliarde lei, împărţit în tot atâtea acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.
De asemenea, a fost aprobat un dividend brut de 0,03854 lei/acţiune, distribuit din profitul aferent anului 2011. Plata dividendelor se va face începând cu 29 iunie, către acţionarii înregistraţi la data de 14 mai.
Unul din punctele interesante de pe ordinea de zi a fost cel legat de un nou program de răscumpărare. Astfel, acţionarii şi-au dat acordul pentru răscumpărarea a 1,1 miliarde acţiuni, în limita lichidităţilor disponibile, ceea ce vizează reducerea capitalului social cu circa 8%. Programul se va desfăşura pe o perioadă de 18 luni.
Conform preţului de închidere de ieri al acţiunilor FP, de 0,54 lei, randamentul dividendului aprobat azi este de 7,14%.