Recent, avocatul Corin Trandafir, de la firma de avocatură Rubin Meyer Doru & Trandafir, care reprezenta interesele familiilor Malaxa şi Auschnit, şi-a dat demisia din postul pe care-l ocupa în CR de la Fondul Proprietatea. Pentru această poziţie lăsată vacantă de Trandafir, cele două familii l-au propus pe avocatul Florentin Timoianu, de la aceeaşi firmă de avocatură.
Spre surprinderea tuturor acţionarilor prezenţi, Timoianu nu a prins nici un loc în CR, chiar dacă a candidat şi pentru postul rămas liber după revocarea din CR a Monicăi Maurer-George.

Întrebaţi cum de au ajuns să câştige cele două poziţii în CR, una în detrimentul familiilor Malaxa şi Auschnit, oficialii Ministerului de Finanţe prezenţi în sală au răspuns că şi ei au fost surprinşi de faptul că cele două familii nu şi-au susţinut propriul om trimis acolo.

„Întrebaţi-i pe ei de ce nu şi-au votat omul. Nu aveam nicio problemă să-i susţinem să-şi păstreze un loc în Consiliu, dar dacă ei nu şi-au manifestat votul în sensul ăsta, noi ce puteam să facem?”, ne-au declarat oficialii Ministerului de Finanţe.
Propunerea de revocare din CR a Monicăi Maurer a venit din partea Ministerului Finanţelor, întrucât aceasta îşi încetase raporturile de muncă cu Ministerul în luna ianuarie 2011. Propunerea de revocare a fost votată de 92% dintre acţionarii prezenţi.

Astfel, pe cele două locuri rămase vacante în Consiliul Reprezentanţilor FP au fost numiţi doi oameni propuşi de Ministerul Finanţelor – Doru Petru Dudaş şi Simion Dorin Rusu.
La Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) au fost prezenţi 137 acţionari, deţinători a 6,166 miliarde titluri Fondul Proprietatea, reprezentând 44,74% din capitalul social.