Conform mai multor surse din sectorul energetic, noii membri ai CS vor fi Adrian Volintiru, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, şi Karoly Borbely, directorul de strategie al Hidroelectrica.

Cei doi noi membri vor avea un mandat de doar o lună, care va expira pe 19 august. De asemenea, AGA va aproba forma contractului de mandat şi remuneraţia acestora.

De asemenea, pe ordinea de zi a AGA se mai află şi 'informarea acţionarilor privind cesionarea, în favoarea consorţiului BRD-ING Bank a unor contracte de vânzare-cumpărare de energie electrică în sumă de 56 de milioane de lei pentru completarea garanţiilor până la valoarea de 110% din suma trasă din credit conform contractului de credit 797/07.04.2015'.

Momentan, Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica are doar cinci membri, din şapte, cât prevede actul constitutiv. Săptămâna trecută, Fondul Proprietatea, care deţine 20% din companie, a cerut revocarea a patru dintre cei cinci membri, întrucât aceştia ar fi vrut să numească un nou membru în Directoratul companiei fără un proces transparent de selecţie, şi aici fiind menţionat numele lui Adrian Volintiru.

'Cererea Fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului, să fie înlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent', se arată în comunicatul Fondului Proprietatea.

Încă o problemă în companie este că, de câteva zile, au expirat mandatele membrilor Directoratului, astfel că, producătorul de energia este acum fără conducere executivă. Ovidiu Agliceru, preşedintele Directoratului, a transmis că săptămâna aceasta se află în concediu şi că nu poate face niciun comentariu pe această temă.

În primele cinci luni ale anului 2017 producătorul de energie Hidroelectrica a obţinut un profit de 744 de milioane de lei, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. În acelaşi timp, cifra de afaceri a fost de 1,436 miliarde de lei, în creştere cu 10%.

Toate acestea pe fondul scăderii producţiei cu 7,1%, de la 7 TWh la 6,5 TWh în primele cinci luni ale anului.