În aceste condiţii, boardul OMV a propus majorarea dividendelor pentru 2012 până la 1,20 euro pe acţiune, de la 1,10 euro pe acţiune în 2011. Analiştii se aşteptau la un dividend de 1,17 euro pe acţiune. Numai în anul 2007 OMV a acordat dividende mai mari, 1,25 euro pe acţiune.
”În 2012 am reuşit să înregistrăm performanţe financiare record şi, în acelaşi timp, să continuăm cu succes strategia noastră. Am beneficiat de reluarea producţiei în Libia şi de stabilizarea producţiei în România şi Austria. Portofoliul de proiecte în domeniul Explorare şi Producţie a fost întărit semnificativ de descoperirea de gaze din România şi de achiziţiile din Norvegia”, a declarat directorul general al OMV, Gerhard Roiss.
Pentru acest an, OMV se aşteaptă la o creştere a cheltuielilor de capital până la 2,8 miliarde de euro şi la o producţie similară cu cea din 2012. În ceea ce priveşte activităţile din România, după interpretarea datelor studiilor seismice derulate la blocul Neptun, OMV se aşteapă să demareze noi lucrări de explorare la finele lui 2013. De asemenea, tot în România grupul OMV are de gând să închidă timp de o lună centrala de la Brazi în al doilea trimestru şi să continue programul de modernizare a rafinăriei de la Brazi, program care ar urma să fie finalizat în 2014.
Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.