"Se aprobă de principiu fuziunea cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi mandatarea Consiliului de Administraţie cu luarea tuturor măsurilor şi efectuarea tuturor operaţiunilor de ordin administrativ, economic, financiar sau juridic considerate necesare sau adecvate pentru a implementa decizia de aprobare de principiu şi continuarea demersurilor cu privire la proiectul fuziunii prin absorbţie cu BVB, în calitate de societate absorbantă", se arată în document. 

De asemenea, s-a mai aprobat transferul acţiunilor emise de Sibex-Sibiu Stock Exchange pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB. 

Deciziile au fost luate de acţionarii care deţin în total peste 13,4 milioane de acţiuni, în valoare de 13,4 milioane lei, reprezentând 40,3% din capitalul social şi din drepturile de vot.

Cum a evoluat Bursa luni

Acţiunile companiilor Mecanică Fină, Carbochim şi Conted s-au apreciat cel mai mult pe piaţa reglementată în şedinţa de luni a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe o piaţă unde toţi indicii au închis \'pe verde\', iar tranzacţiile au însumat peste 30,6 milioane lei.

Astfel, preţul acţiunilor Mecanică Fină s-a apreciat cu 14,85%, cele ale Carbochim cu 14,29%, iar cele ale Conted cu 5,97%. Pe de altă parte, cel mai mult s-au depreciat acţiunile Petrolexportimport cu 14,23%, ale Societăţii de Construcţii Napoca cu 7,56%, iar cele ale Grupului Industrial Electrocontact cu 6,06%. 

În ceea ce priveşte companiile din indicele principal, doar Fondul Proprietatea a închis 'pe minus' cu -0,12%, iar două companii au stagnat, respectiv Banca Transilvania şi Electrica. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de luni, iar valoarea tranzacţiilor derulate s-a situat la 30,6 milioane de lei (6,8 milioane de euro). 

Tranzacţiile cu acţiuni au însumat 29,5 milioane de lei (6,57 milioane de euro), iar cele mai semnificative schimburi pe Piaţa Reglementată au fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (9,16 milioane de lei), Fondul Proprietatea (4,7 milioane de lei) şi OMV Petrom (2,1 milioane de lei). 

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a consemnat o apreciere de 0,4%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,35%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,53%. 

BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o apreciere de 0,82%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,47%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,5%. 

AGERPRES