În cursul zilei de marți, 13 septembrie, acționarii rețelei de socializare Twitter au votat pentru aprobarea ofertei de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk de a cumpăra compania.
Acționarii Twitter votează pentru aprobarea ofertei lui Elon Musk de a cumpăra compania
Acționarii Twitter au votat marți pentru a aproba oferta de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk de a cumpăra compania și de a o privatiza.
Votul are loc în contextul în care fondatorul Tesla și Space X încearcă să renunțe la afacere, punând la îndoială procentul de conturi false raportat de Twitter și susținând că societatea nu a fost atât de deschisă pe cât ar fi trebuit să fie în ceea ce privește explicarea calculelor.
Twitter și-a menținut cifra conform căreia mai puțin de 5% din utilizatorii activi zilnici monetizabili sunt spam sau falsuri și a declarat că a furnizat lui Musk o mulțime de informații care îndeplinesc cerințele acordului.
Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk
Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru presupusa încălcare a acordului, iar cazul se află în prezent pe rolul Curții de Chancery din Delaware, procesul urmând să înceapă la mijlocul lunii octombrie.
Judecătorul din acest caz a permis recent taberei lui Musk să își revizuiască cererea reconvențională împotriva Twitter pentru a include acuzațiile făcute de un fost șef de securitate al Twitter, care a depus recent o plângere de denunțare a unor deficiențe flagrante ale companiei în domeniul valorilor mobiliare.
Denunțătorul, Peiter „Mudge” Zatko, a depus mărturie în fața unei comisii a Senatului mai devreme, marți, scrie CNBC.
Fondatorul Testa este acuzat de o schemă piramidală cu privire la Dogecoin
A fost extinsă plângerea legală de 258 de miliarde de dolari care îl acuză pe Elon Musk că a operat o schemă piramidală prin sprijinul său pentru criptomoneda Dogecoin. Un nou raport al Reuters afirmă că șase noi inculpați și șapte noi investitori reclamanți au fost acum incluși în proces.
Plângerea modificată depusă marți seară la o instanță federală din Manhattan afirmă că Musk și afacerile sale au împins în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000 de procente pe parcursul a doi ani.
Afacerile lui Musk menționate în proces sunt SpaceX (firma sa de zboruri spațiale), Boring (compania sa de construcție de tuneluri) și Tesla (compania sa de producție de mașini electrice).
Apoi, Musk a permis ca valoarea Dogecoin să se prăbușească prin aceleași metode pe care le-a folosit pentru a o împinge în sus.