Acţionarii retailerului de electrocnice şi electrocasnice Flamingo au fost convocaţi de către admininstratorul judiciar al firmei, RVA Insolvency Specialists pentru a decide modalitatea de sprijinire a companiei aflate în insolvenţă din luna decembrie. Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc la 25 ianuarie, prevede „aprobarea obţinerii de împrumuturi de la acţionari sau a oricăror alte modalităţi de a susţine financiar societatea î
Acţionarii retailerului de electrocnice şi electrocasnice Flamingo au fost convocaţi de către admininstratorul judiciar al firmei, RVA Insolvency Specialists pentru a decide modalitatea de sprijinire a companiei aflate în insolvenţă din luna decembrie.
Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc la 25 ianuarie, prevede „aprobarea obţinerii de împrumuturi de la acţionari sau a oricăror alte modalităţi de a susţine financiar societatea în vederea continuării activităţii curente”, se arată într-un comunicat al Flamingo transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
A intrat în insolvenţă pentru a se proteja de executarea silită
Flamingo International, listată la BVB, a intrat la cerere în insolvenţă la 14 decembrie după ce ING Bank România a încercat să execute silit stocurile de marfă cu care fusese garantat creditul de 17,5 milioane de euro acordat de bancă. Totodată, au intrat în insolvenţă şi alte firme din grupul Flamingo, respectiv Flamingo Computers şi Flanco International.
Procedura de executare silită a fost declanşată asupra companiei şi a altor trei societăţi din grup, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center. Prin intrarea în insolvenţă, grupul este protejat împotriva demersurilor de executare silită.
Creditorii Flamingo International se vor întruni la 25 februarie, iar cei ai Flamingo Computers şi Flanco la 22 martie, respectiv 5 aprilie, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. În afară de împrumutul ING Bank, Flamingo are datorii către UniCredit Ţiriac Bank România – 8,5 milioane de euro şi BRD Groupe Societe Generale – 6 milioane de euro.
Grupul Flamingo operează reţele de magazine specializate în comerţul cu produse electronice, electrocasnice şi IT&C Flanco, Flanco World şi Flamingo Computers. Retailerul şi-a restructurat spaţiile comerciale ale celor 3 reţele în cursul acestui an, şi a rămas doar cu 83 de magazine cu o suprafaţă totală de 44.000 de metri pătraţi, cu 15.000 de metri pătraţi mai puţin decât la finele anului trecut.
CNVM verifică dacă Midfair este firma lui Adamescu
Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri.
Firma Midfair Limited a preluat la mijlocul lunii septembrie, prin intermediul Midfair Management Services Bucureşti, 22% din acţiunile Flamingo, de la fondul american de investiţii QVT, iar firma Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,94%. CNVM verifică dacă Dan Adamescu este proprietarul Midfair Limited. În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.