Dosarul Nordis a intrat într-o nouă etapă, după ce autoritățile au dispus măsuri drastice împotriva suspecților implicați. Polițiștii și procurorii au instituit un sechestru asigurător asupra a sute de bunuri imobile, terenuri, autoturisme și alte active, în timp ce zeci de conturi bancare au fost blocate.

Ancheta vizează infracțiuni grave, precum delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală. Printre cei reținuți se numără și fosta deputată PSD Laura Vicol, alături de soțul său, Vladimir Ciorbă. Procurorii urmează să decidă dacă aceștia vor fi arestați preventiv, în timp ce investigațiile continuă pentru stabilirea întregului prejudiciu.

Dosarul Nordis: Sechestru asupra a sute de bunuri și blocarea conturilor bancare

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat impunerea unui sechestru asigurător în dosarul Nordis, vizând mai multe bunuri și active ale suspecților.

Conform autorităților, măsura sechestrului a fost aplicată asupra unui număr semnificativ de proprietăți și bunuri de valoare.

DIICOT
SURSA FOTO: Dreamstime

„În urma activităţilor desfăşurate, de către poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 201 imobile (apartamente şi case), 5 spaţii comerciale, 22 de terenuri, 11 autoturisme, părţi sociale şi acţiuni”, a transmis IGPR.

De asemenea, anchetatorii au decis blocarea unui număr de 48 de conturi bancare, aparținând atât unor persoane fizice, cât și unor entități juridice.

Infracțiuni grave și acuzații multiple

Persoanele implicate în acest dosar sunt cercetate pentru infracțiuni economice și financiare grave.

Conform autorităților, acestea sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, delapidare cu consecințe grave, evaziune fiscală și înșelăciune de amploare.

Printre faptele investigate se numără și stabilirea incorectă, cu rea-credință, a obligațiilor fiscale, având ca rezultat obținerea ilegală de rambursări sau restituiri de la bugetul de stat.

Aceste activități frauduloase ar fi fost realizate în mod continuat, ceea ce agravează situația juridică a celor implicați.

Actele de urmărire penală au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, instituție responsabilă cu analiza și investigarea fraudelor de natură economică.

Rețineri importante în dosar

Marți, procurorii DIICOT au anunțat reținerea a unsprezece persoane implicate în acest dosar. Printre cei reținuți se află și Laura Vicol, fostă șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, dar și soțul acesteia, Vladimir Ciorbă.

Miercuri, magistrații urmează să decidă dacă aceștia vor fi arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în funcție de probele administrate de procurori.

Anchetatorii continuă verificările pentru stabilirea întregii amplitudini a prejudiciului cauzat de gruparea investigată.