inainte, se inregistreaza, tot cu actiunile Petrom, tranzactii de 306 miliarde de lei. Cererea mare de obligatiuni Finansbank a determinat conducerea bancii sa suplimenteze emisiunea de obligatiuni cu inca 50 miliarde de lei, pana la 400 miliarde lei. In cateva cuvinte, luna octombrie a fost de exceptie din punctul de vedere al valorilor tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. In total, au fost incheiate tranzactii in valoare de 3.672 miliarde lei – aproximativ 111 milioane dolari.Cel mai bine au mers companiile listate la Categoria I. Indicele BET, care include cele mai lichide 10 actiuni listate la Categoria I, a crescut cu 20% in luna octombrie. Majorarea cotatiilor actiunilor societatilor de la Categoria I a antrenat si cresterea preturilor celorlalte titluri listate pe piata, astfel ca si indicele BET C a cunoscut o apreciere importanta in luna octombrie (18%). Dragos Neacsu, presedintele-director general al Raiffeisen Capital & Investment, estimeaza ca ponderea tranzactiilor facute de investitorii straini a crescut: „Daca pana in septembrie raportul investitori straini – investitori romani era de circa 40% la 60%, in luna octombrie, acest raport pare sa se fi inversat”.Intrarea agresiva a investitorilor straini in ultima luna se datoreaza, in parte si raportului de tara prin care Romania a primit statutul de tara cu economie de piata functionala. Dragos Neacsu spune: „Unii investitorii straini asteptau raportul de tara ca sa ia decizia de investitii. O parte din acestia au fost surprinsi de primirea statutului de tara cu economie de piata functionala si s-au precipitat. Altii, care aveau mai de mult piata de capital in vedere, asteptau o confirmare, iar cand aceasta a venit, au actionat in consecinta”. Presedintele Raiffeisen Capital & Investment estimeaza ca si in luna noiembrie vom asista la continuarea procesului de intrarea de bani proaspeti in piata, in mare parte straini, dar continuarea acestui flux de investitii de portofoliu depinde, intr-o buna masura de continutul reformist sau nu al mesajelor din campania electorala si de modul in care campania electorala va afecta sau nu ritmul de derulare al proceselor de privatizare incepute (aprobarea legilor privind privatizarea Petrom si a companiilor de distributie a gazelor naturale, selectia consultantilor in cazul complexurilor energetice).
Obligatiunile Finansbank, preferate de investitorii mari
Cele 35.000 de obligatiuni oferite initial de Finansbank au fost suprasubscrise, astfel ca emisiunea a mai fost suplimentata cu inca 5.000 care au fost oferite investitorilor mari. Dragos Neacsu ne-a declarat ca in total, 55% dintre investitorii care au cumparat obligatiunile Finansbank au rezidenti, iar restul nerezindenti. Titlurile au o maturitate de trei ani, iar rata dobanzii este calculata ca medie a dobanzilor BUBID/BUBOR la trei luni plus 0,75%. Dobanda pentru primul cupon este de 18%.
Actiuni sa fie, ca bani sunt destui
4 noiembrie 2004, 12:00
Ultima modificare în 4 noiembrie 2004, 14:00
inainte, se inregistreaza, tot cu actiunile Petrom, tranzactii de 306 miliarde de lei. Cererea mare de obligatiuni Finansbank a determinat conducerea bancii sa suplimenteze emisiunea de obligatiuni cu inca 50 miliarde de lei, pana la 400 miliarde lei. In cateva cuvinte, luna octombrie a fost de exceptie din punctul de vedere al valorilor tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. In total, au fost incheiate tranzactii in valoare de 3.672 miliarde lei - aproximativ 111 milioane dolari.Cel mai b
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Cinematograful din casa ta
- Romania, codasa la economii si investitii pe cap de locuitor
- Polonia ne-a batut in concursul pentru o noua fabrica Electrolux
- Daca BNR nu intervine, euro o ia la vale
- Pentru Merck mai exista viata dupa Vioxx?
- La sfarsitul anului, leul intra la apa
- Pe ce se fundamenteaza preturile actiunilor SIF
- Resursele umane, capitalul cel mai important al firmelor
- Candidatii la presedintie se lupta pe terenul taxelor
- Partidele politice se intrec in promisiuni financiare