Acțiunile Airbus au scăzut

Acțiunile Airbus au înregistrat o scădere de 9% marți, în urma anunțului companiei că își ajustează obiectivele pentru 2024. Printre ele se numără livrările de avioane și profiturile.

Airbus a anunțat luni că prognozează acum un profit ajustat înainte de dobânzi și taxe de aproximativ 5,5 miliarde de euro. Suma este echivalentul a 5,9 miliarde de dolari.

Estimarea a scăzut de la cea anterioară. Pe 25 aprilie, se prognoza un profit între 6,5 și 7 miliarde de euro.

Acum, compania are în vedere livrări de aproximativ 770 de avioane comerciale în 2024. Anterior, compania estima că va livra 800 de avioane în aceeași perioadă de timp.

Airbus a extins și termenul țintă pentru creșterea producției a aeronavei sale A320.

Acțiunile companiei listate în Europa au înregistrat o scădere de 9,6% până la încheierea sesiunii.

Airbus
SURSA FOTO: Dreamstime

Cheltuieli de aproximativ 900 de milioane de euro

Compania a indicat că reducerile în previziuni sunt în parte rezultatul problemelor întâmpinate în lanțul de aprovizionare al afacerilor sale cu avioane comerciale.

”Airbus se confruntă cu probleme persistente specifice lanţului de aprovizionare, în principal în cazul motoarelor, aerostructurilor şi echipamentelor de cabină”, a menţionat compania.

Airbus a menționat că întâmpină cheltuieli adiționale în cadrul diviziei sale de sisteme spațiale.

Airbus a admis că se confruntă cu provocări atât comerciale, dar și tehnice. Acest lucru a generat costuri de aproape 900 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2024.

”Acestea sunt legate în principal de ipoteze actualizate cu privire la programe, volumul de muncă, surse, riscuri şi costuri pe durata de viaţă a anumitor programe de telecomunicaţii, navigaţie şi observare”, a spus compania.

bani, euro
SURSA FOTO: Pexels

Profitabilitatea companiei trece prin momente grele

Airbus va face publice rezultatele financiare pentru primul semestru pe data de 30 iulie.

În debutul acestui an, rezultatele operaționale ale Airbus pentru primul trimestru au fost sub așteptări. Directorul financiar Thomas Toepfer spune că profitabilitatea companiei nu este într-o formă foarte solidă.