În prima zi de tranzacționare, investitorii au cumpărat 8 acțiuni Apple și s-au făcut 4 tranzacții.

Acțiunile Apple au înregistrat o creștere de 1,44%, iar ultimul preț a fost de 2.059,2 de lei.

Acțiunile Coca-Cola au înregistrat o variație de 0,81%, iar investitorii au cumpărat în prima zi 107 acțiuni, în 10 tranzacții. Prețul de închidere a fost de 248 de lei.
Acţiunile sunt disponibile la tranzacţionare la BVB în intervalul orar 16:30 – 18:30, adică spre finalul sesiunii de la Bucureşti şi pe debutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street.
Coca-Cola, dividende în creştere

Potrivit analiştilor Tradeville, acţiunile Coca Cola sunt subevaluate, în comparaţie cu media segmentului de sector relevant (Pepsico Inc. şi Dr. Pepper Snapple Group ).

„Coca-Cola se distinge prin indicatorii de profitabilitate, marja comerciala netă şi rentabilitatea activelor, în timp ce ROE (rentabilitatea capitalului propriu – n.a.) este cu 10% mai scăzut faţă de media celorlate două companii, în special din cauza gradului mai mic de îndatorare”, spun analiştii case de brokeraj.

Din 1920 şi până în prezent, Coca-Cola a distribuit dividende către acţionarii săi. În ultimii cinci ani, ritmul mediu de creştere a dividendului a fost de 7%, în timp ce anul trecut, randamentul brut anualizat a fost de 2,87%.

Acţiunile Coca-Cola sunt listate la NYSE, făcând parte din indicii Dow Jones, S&P 500 şi Rusell 1000, iar cel mai semnificativ acţionar al companiei este Berkshire Hathaway, fondul administrat de Warren Buffet.
Apple, cea mai valoroasă companie din lume, intră la BVB pe corecţie

Performanţele financiare ale Apple fac compania demnă de atenţia investitorilor, potrivit raportului Tradeville. Creşterea de 73% a vânzărilor şi de peste 100% a profiturilor (faţă de T4/2010) şi cele 3 milioane de iPad3 vândute în primele 3 zile de la lansarea au propulsat Apple în poziţia de cea mai valoroasă companie din lume.
Deşi au cunoscut de la începutul anului o creştere de peste 60%, acţiunile Apple se află în prezent pe o tendinţă de corecţie, cu 10% faţă de maximul absolut atins în urmă cu patru şedinţe de tranzacţionare. Practic, Apple a pierdut circa 60 miliarde dolari de la vârful de capitalizare peste 600 miliarde dolari atins în debutul şedinţei din 10 aprilie.

Tradeville va fi market maker pentru acţiunile celor cinci companii americane, astfel că investitorii vor avea mereu contraparte în tranzacţii. Blocul de tranzacţionare este de o acţiune, iar variaţia maximă de preţ este de +/-25% faţă de preţul de referinţă.