Noua din 12 actiuni ale companiilor constructoare de masini, monitorizate de PricewaterhouseCoopers au atins minimul ultimelor 12 luni la sfarsitul sedintei bursiere de marti.

Dintre companiile monitorizate, numai Porsche si Renault au inregistrat mici castiguri, dar acest lucru s-a intamplat dupa ce si ele au inregistrat in sedinta de luni un minim al ultimelor 12 luni.

Ford Motor a fost cea mai afectata in sedinta de marti, atunci cand valoarea actiunilor sale a scazut cu 20,9%, ajungand la 2,900 dolari pe titlu (aproximativ 2,13 euro).

Furnizorii de piee auto au primit si ei o lovitura crancena in sedinta bursiera de luni. Zece din 15 actiuni apartinand companiilor din industrie au scazut de asemenea la un minim inregistrat in ultimele 12 luni. Dintre acestea merita mentionate Continental, Delphi, GKN, Michelin si Sogefi. Totusi, marti, companiile Continental, Michelin si Sogefi au reusit sa treaca „pe verde”.

Compania germana ElringKlinger a primit in sedinta de marti cea mai grea lovitura din randul companiilor furnizoare de piese in industria auto. Valoarea actiunilor sale a scazut cu 11,9%, ajungand la 9,5 euro/titlu.

Sursa: Automotive News