Conform unor surse anonime, Deutsche Telekom a discutat vânzarea diviziei sale T-Mobile din SUA către Sprint Nextel Corp, în schimbul unei participaţii majoritare în entitatea combinată. Este posibil ca Deutsche Telekom să nu ajungă la un acord privind vânzarea diviziei sale, conform surselor.

Deutsche Telekom şi Sprint Nextel Corp nu au reuşit să ajungă la un acord privind valoarea T-Mobile, care a raportat o scădere a profitului în trimestrul patru din 2010.

Acţiunile Sprint Nextel Corp au urcat cu 6,7%, la 4,78 dolari, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de la bursa din New York în timp ce acţiunile companiei germane au crescut cu 6,1%, la 10,22 euro, la bursa din Frankfurt.

O fuziune între Sprint şi T-Mobile va combina al treilea şi al patrulea mare furnizor wireless din Statele Unite. Valoarea de piaţă a Sprint era de 13,6 miliarde de dolari, la închiderea şedinţei de luni a bursei din New York. Compania T-Mobile din SUA ar putea fi evaluată la 16,3 miliarde de euro (22,6 miliarde de dolari), pe baza estimările din ianuarie ale analistului Michael Kovacocy, de la Evolution Securities în Londra.

‘În general, toate opţiunile sunt deschise în SUA – vânzarea întregii afaceri sau a unor părţi’, a explicat directorul financiar al Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges. El a afirmat că grupul german ar putea de asemenea găsi un partener sau ar putea vinde acţiuni pe piaţă.

Purtătorul de cuvânt al Sprint a refuzat să comenteze informaţia.

În decembrie Sprint a anunţat că va cheltui până la 5 miliarde de dolari în următorii 3-5 ani pentru a-şi moderniza reţeaua.

Pentru 2010, Deutsche Telekom a raportat un profit net de 1,7 miliarde de euro, faţă de 353 milioane de euro în 2009. Veniturile au scăzut cu 3,4%, la 62,42 miliarde euro.

În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru a prelua un pachet de 30% din acţiunile OTE. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom.
SURSA: Agerpres