Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus, in sedinta de miercuri, ridicarea masurii asiguratorii de blocare a transferului pachetului de 546.071.666 actiuni, emise ca urmare a operaţiunii de majorare a capitalului social de la SIF Transilvania, aprobata prin Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 27 aprilie 2007.

Astfel, actionarii SIF 3, care detin titluri gratuite, pe pot tranzactiona pe piata incepand cu data de 4 iulie 2008.

In urma cu un an, CNVM a blocat titlurile gratuite ale SIF 3, pentru a proteja investitorii, dupa ce Cocor SA, unul din actionarii SIF3 a contestat in instanta majorarea de capital si a cerut anularea acesteia.

Prin decizia de miercuri a CNVM, litigiul dintre SIF Transilvania SA si SC Cocor SA cu privire la majorarea de capital efectuata in luna aprilie 2007 a fost solutionat irevocabil, in sensul respingerii acţiunii in anulare formulata de SC Cocor SA.

CNVM a adus la cunostinta partilor implicate natura juridica a masurilor administrative dispuse de catre autoritate si posibilitatea de a solicita instantei de judecata instituirea de masuri asiguratorii asupra pachetului de actiuni, obiect al majorarii. Ridicarea masurii asiguratorii de blocare a transferului pachetului respectiv reprezinta o masura de oportunitate, dispusa in exercitarea rolului activ al CNVM.