Acțiunile Hidroelectrica, în scădere, după recomandarea de vânzare a americanilor de la Citi

Portile de Fier Hidroelectrica

SURSA FOTO: Hidroelectrica

Acțiunile producătorului național de energie hidro, Hidroelectrica, au înregistrat o scădere după recomandarea de vânzare a analiștilor de la Citi.

Scădere pentru acțiunile producătorului de energie Hidroelectrica

Bursa de Valori București (BVB) a înregistrat o sesiune de tranzacționare negativă, influențată de scăderea acțiunilor producătorului național de energie hidro, Hidroelectrica.

Titlurile Hidroelectrica au înregistrat o depreciere de 2,64%, coborând la prețul de 129,20 lei/acțiune. Această mișcare a fost determinată de recomandarea de vânzare a analiștilor de la Citi, care au indicat un preț-țintă de 109,00 lei/acțiune, cu 15,63% sub nivelurile actuale, notă către investitori semnalată profit.ro.

În urma acestei evoluții, piața a intrat în teritoriu negativ, iar indicele reprezentativ BET a înregistrat o scădere de -1,38%.

Menționăm că, bursa românească deschisese în creştere şedinţa de joi, iar rulajul se cifra la 4,903 milioane de lei (985.598 de euro) după 35 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,21%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere de 0,23%.

Ministerul Energiei anunța accelerarea proiectelor investiționale

Pe de altă parte, Ministerul Energiei a anunțat intenția de a iniția mai multe proiecte de acte normative în perioada următoare, cu scopul de a accelera proiectele investiționale ale Hidroelectrica. Ministrul de resort, Sebastian Burduja, a participat marți la o întâlnire de lucru la sediul central al companiei.

La eveniment au fost prezenţi directorul general al Hidroelectrica, Borbely Karoly, directorul de dezvoltare al companiei, Bogdan Nicolae Badea, şi secretarul de stat responsabil de proiectele de investiţii ale Hidroelectrica, Marius Negru.

În cadrul şedinţei de marţi s-au discutat direcţiile principale şi viitorul proiectelor hidroenergetice cheie ale României şi s-a pus accentul pe accelerarea proiectelor majore, incluzând CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Paşcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbeşti-Jiu şi Amenajarea hidroenergetică Răstoliţa.

„Proiectele noastre hidroenergetice nu sunt doar investiţii în infrastructură, ci şi în viitorul sigur şi sustenabil al ţării. Hidroelectrica este mai mult decât o companie de succes, cea mai performantă listare din ultimul an la nivel global; este un simbol al inovării şi al angajamentului nostru pentru un viitor verde. Am trasat ferm o prioritate: investiţii, investiţii, investiţii”, a declarat ministrul Energiei.

În plus, Burduja a definit o serie de obiective pentru creşterea portofoliului investiţional al Hidroelectrica în domeniul energiei regenerabile, reafirmând sprijinul total şi necondiţionat pentru dezvoltarea acestei companii de stat.