GarantiBank România avea, la finele anului trecut, active de 830 de milioane de euro, cu 84,4% peste nivelul consemnat la sfârşitul lui 2008, de 450 de milioane de euro, se arată într-un comunicat.

În 2009, Banca a acordat împrumuturi de 550 de milioane de euro, cu 57% peste valoarea creditelor acordate în 2008, de 350 de milioane de euro.

„Creşterea înregistrată anul trecut se datorează unei strategii solide de gestionare a riscului şi a lichidităţilor şi, poate aspectul cel mai important, susţinerii acordate clienţilor noştri în această perioadă dificilă. (…) Intenţionăm să implementăm aceeaşi politică şi în 2010, an în care ne aşteptăm la o continuă dezvoltare pe piaţa bancară din România”, a declarat în comunicat directorul general al GarantiBank România, Murat Atay.

Pe 22 ianuarie 2010, GarantiBank a redus cu până la 1,80% dobânzile la împrumuturile în euro garantate cu ipotecă pentru persoane fizice. În plus, pe parcursul lunii ianuarie, banca a lansat o serie de produse noi şi parteneriate care vor contribui la extinderea portofoliului de clienţi.

„GarantiBank va continua să îşi consolideze poziţia pe piaţă ca bancă universală prin extinderea gamei de produse şi servicii, orientându-se pe trei linii principale de business: retail, IMM şi corporate”, se arată în comunicat.

Numărul de clienţi a crescut de trei ori

În prezent, GarantiBank România are o reţea naţională de 51 de unităţi, 80 ATM-uri şi peste 4.800 terminale POS. La sfârşitul anului 2009, numărul de clienţi al GarantiBank a ajuns la aproape 150.000, fiind de peste trei ori mai mare faţă de decembrie 2008.

GarantiBank şi-a început activitatea în România în 1998, fiind sucursala din România a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Banca este deţinută în întregime de GarantiBank Turcia, cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul GarantiBank este prezent în Olanda, Germania, Elveţia, Turcia, România, Ucraina şi Rusia.

SURSA:Mediafax