Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza săptămâna viitoare o nouă licitaţie pentru vânzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucureşti, la un preţ minim de 48,5 milioane euro, fără TVA, după ce la prima nu s-a prezentat niciun potenţial investitor. "Nu a cumpărat nimeni caietul de sarcini. Vom organiza alte licitaţii în fiecare zi de miercuri, până vom vinde activele, prima fiind programată pentru miercurea viitoare (7 aprilie -n.r)", a decl
Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza săptămâna viitoare o nouă licitaţie pentru vânzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucureşti, la un preţ minim de 48,5 milioane euro, fără TVA, după ce la prima nu s-a prezentat niciun potenţial investitor.
„Nu a cumpărat nimeni caietul de sarcini. Vom organiza alte licitaţii în fiecare zi de miercuri, până vom vinde activele, prima fiind programată pentru miercurea viitoare (7 aprilie -n.r)”, a declarat directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, Teodor Nicolae.
Lichidatorul vrea să vândă în bloc un teren cu o suprafaţă de 258.469 metri pătraţi şi 133 de construcţii – clădiri industriale cu o suprafaţă ocupată la sol de circa 78.000 metri pătraţi. Terenul este evaluat la 39,8 milioane de euro.
Datorii de 62 mil. euro
Republica este în procedură de faliment de şase ani şi are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro către Ministerul Finanţelor Publice.
La finele anului 2007, lichidatorul a vândut firmei indiene Maharashtra Seamless linia de fabricaţie a ţevilor petroliere a Republica pentru 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro), care a fost transferată în India. Celelate utilaje au fost vândute pe piaţa locală, din comercializarea tuturor mijlocelor de producţie fiind încasate 12,5 milioane de euro.
Uzina Republica a fost vândută în 2003 unui consorţiu format din firmele Moody-Rom Trading România, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia şi ZAO Compania Temerso-Rusia, pentru suma de 1,9 milioane euro, însă investitorul nu şi-a îndeplinit angajamentele financiare, iar situaţia financiară a societăţii s-a degradat treptat, până la intrarea în faliment.
SURSA: Mediafax