Marţi, între orele 15.00 şi 16.00, nu va avea loc nicio aterizare din cauza unei repetiţii pentru defilarea aeriană, situaţie valabilă şi joi în acelaşi interval orar, dacă va fi necesară a doua repetiţie, informează aeroportul într-un comunicat.

Din cauza spectacolului aerian de duminică, pe aeroportul din Bruxelles se va aplica în ziua respectivă aceeaşi interdicţie pentru aterizări în intervalul orar 17.00-18.00. Întârzierile ar urma să fie de o oră, dar acestea s-ar putea prelungi în caz de condiţii meteorologice nefavorabile.

Pasagerii care ar urma să aterizeze în orele în care se aplică interdicţia sunt sfătuiţi să se intereseze la companiile aeriene privind situaţia concretă a zborurilor.

Comitetul ministerial restrâns al guvernului federal analizează marţi chestiunea succesiunii la tron de la 21 iulie, precum şi urmările acestui act. Potrivit unuia dintre vicepremieri, cu prilejul reuniunii ar urma să se pună pe tapet chestiunea pensiei regelui Albert al II-lea. Tot marţi, cuplul regal se va afla la sediul Senatului, unde vor fi dezvelite două busturi înainte de abdicarea actualului monarh.
Sursa: Agerpres