Tocmai ati aflat ca produsele dvs. au mare cautare in Algeria, dar trebuie expediate urgent si in siguranta? Nici macar nu stiti care sunt conditiile impuse in vama?! Nu renuntati! Acum, numai site-ul DHL Romania furnizeaza toate informatiile de care aveti nevoie. Si nu numai. Un simplu click, si, curand, va veti putea urmari coletul... pe drum.Site-ul DHL va scuteste si de bataile de cap cu intocmirea documentelor necesare, pe care le puteti completa on-line si apoi tipari. Daca un site obisnui
Tocmai ati aflat ca produsele dvs. au mare cautare in Algeria, dar trebuie expediate urgent si in siguranta? Nici macar nu stiti care sunt conditiile impuse in vama?! Nu renuntati! Acum, numai site-ul DHL Romania furnizeaza toate informatiile de care aveti nevoie. Si nu numai. Un simplu click, si, curand, va veti putea urmari coletul… pe drum.
Site-ul DHL va scuteste si de bataile de cap cu intocmirea documentelor necesare, pe care le puteti completa on-line si apoi tipari.
Daca un site obisnuit are circa 30 de pagini de prezentare, site-ul www.dhl.ro are 200 de pagini. Conceperea si prezentarea apartin exclusiv companiei DHL Romania, care a realizat totul prin forte proprii. Site-ul constituie, si din acest punct de vedere, o productie cu totul originala.
Inedit atat prin modalitatea de concepere, cat si prin consistenta informatiilor, noul site DHL se constituie astfel in unicul ghid complet oferit on-line pentru exportatorii sau importatorii din Romania. Prezentarea este atat accesibila, cat si atractiva, intrucat unul dintre scopurile pentru care a fost creat site-ul DHL este acela de a oferi oamenilor de afaceri un instrument util, permanent la indemana. „Prin intermediul acestui nou site local DHL, consideram ca s-a facut un pas important in sprijinirea activitatii de export-import din Romania”, apreciaza Vlad Vasiliu, director de marketing la DHL.
Ca un exemplu, ghidul pentru export (sectiunea Ghid pentru expedieri) ofera, in varianta electronica, toate informatiile necesare expedierii bunurilor, indiferent de tipul de operatiune practicat: export temporar, definitiv sau reexport. Managerul gaseste aici lista actelor de care trebuie sa dispuna, precum si reglementarile vamale specifice atat tarii de expeditie, cat si celei de destinatie.
„O mare calitate a site-ului DHL este aceea ca furnizeaza clientului informatii utile si actualizate. Expeditorul nu are decat sa viziteze pe Internet domeniul care il intereseaza, sa completeze documentele si, cu un telefon, coletul va fi preluat. Se economiseste timp si, stim cu totii, timpul costa bani”, subliniaza Simona Bucsea, director de proiect.
Pentru ca totul sa mearga ca pe roate, DHL Romania furnizeaza, la aceeasi adresa de Internet, un model de AWB – documentul de transport DHL (airwaybill), cu detalii privind completarea lui. Nu sunteti rezident in Romania si nu vorbiti limba romana foarte bine? Informatiile sunt prezentate atat in engleza, cat si in romana. Documentele necesare vamuirii sunt in limba romana sau engleza, in functie de cerintele vamii romane sau ale tarii de destinatie.
Cum se poate
expedia cu DHL
Exista doua posibilitati: fie se solicita preluarea comenzii de catre un curier, contactand departamentul Relatii cu clientii (tel. 01/222.17.77, in Bucuresti) sau orice oficiu DHL, fie se aduce coletul/plicul la centrul DHL de expedieri (DHL Express Center). Daca a optat pentru prima varianta, clientul trebuie sa se asigure, inainte de a suna la DHL, ca are la indemana detaliile despre destinatar si pe cele privind expedierea.
Documentele pot fi
completate on-line
Cu un simplu click pe iconul „Birouri”, se obtin intr-o clipa nu numai localizarea tuturor oficiilor DHL din tara, ci si numerele de telefon si adresa fiecaruia. Nu ramane decat sa fie contactat telefonic biroul cel mai apropiat si apelul va fi preluat de un agent DHL, care va informa clientul daca ceea ce doreste sa expedieze este acceptat in reteaua DHL, conform regulamentului vamal al Romaniei si al tarii de destinatie. Daca totul este OK, curierul DHL va prelua, in cel mai scurt timp posibil, coletul sau documentul ce trebuie expediat.
DHL furnizeaza nu numai informatiile referitoare la export si import, ci si documentele necesare intocmirii formalitatilor vamale, scutind exportatorul sau importatorul de orice batai de cap privind formularistica. De exemplu, pentru export definitiv, in scop comercial, DHL pune la dispozitie, pe web-site, factura comerciala sau factura proforma, specificatia la factura, declaratia de origine a marfii sau certificatul EUR1, cererea catre vama. Toate acestea pot fi gasite in Ghidul pentru export, parte a sectiunii Ghid pentru expedieri (vezi si imaginea!). Nu va ramane decat sa tipariti documentele, desigur, dupa ce le-ati completat, in prealabil, cu datele proprii.
Pe langa documentele on-line care se pot tipari, DHL atentioneaza si asupra altor categorii de acte, de care firma trebuie sa dispuna, in cazul exporturilor si/sau importurilor, in vederea vamuirii.
Pentru siguranta bunurilor expediate, in sectiunea Conditii de ambalare, se pot gasi recomandarile DHL pentru impachetare, mai ales daca marfa este fragila. Tot aici sunt prezentate informatii despre greutate si dimensiuni, precum si despre ce expedieri nu sunt permise prin DHL (exemple: lingouri, arme de foc, materiale periculoase si combustibile).
Cat priveste tariful, DHL asigura maxima transparenta. Pretul pentru expediere poate fi aflat pe loc, introducand datele despre transport in sectiunea Tarife si timpi de tranzit (destinatie, tip de expediere). Site-ul DHL va prezenta automat raspunsul. In doar cateva secunde, expeditorul afla pretul de expediere, la valoarea exacta. DHL este singura companie de curierat expres international din Romania care ofera clientului posibilitatea efectiva de a-si calcula singur tariful de expediere, atat pentru documente, cat si pentru colete
Traseul DHL
este transmis in direct
Surpriza cea mare vine… pe traseu. Fiecare expediere DHL este urmarita prin intermediul retelei globale computerizate DHL NET, care inregistreaza datele fiecarui articol expediat, in timpul trecerii sale prin lantul de livrare. Clientul are acces la informatii actualizate privind locul unde se afla documentul sau coletul sau, prin sectiunea Urmarire colet, introducand numarul de pe AWB. Destinatarul coletului se poate convinge si el usor ca marfa este pe drum. Ce alta metoda mai buna de a-i da un plus de incredere in reusita afacerii?!
Comunicarea cu DHL se face usor, prin sectiunea Contactati DHL!. Orice opinii, propuneri sau nelamuriri sunt, de asemenea, asteptate la adresa indicata – www.dhl.ro. Raspunsul va fi rapid, eficient si sigur, asa cum actioneaza intotdeauna DHL.