Fosta judecătoarea Camelia Bogdan este acuzată că își bate joc de instanțele de judecată din România, potrivit unui mesaj publicat de către Mugur Ciuvică pagina de Facebook, Grupul de Investigații Politice.
Acuzații dure la adresa Cameliei Bogdan
Acuzații dure la adresa Cameliei Bogdan! Într-un proces care se află în instanță de aproape patru ani, tergiversările Cameliei Bogdan au pus la grea încercare sistemul judiciar românesc. Acestea au generat frustrare și dezamăgire în rândul celor implicați.
Într-o postare pe pagina de Facebook numită Grupul de Investigații Politice, Mugur Ciuvică notează că după ce a fost exclusă definitiv din magistratură și s-a angajat într-un offshore din insulele Cayman, Camelia Bogdan a început să lanseze atacuri la adresa tuturor celor din jurul ei.
Printre cei la adresa cărora au fost lansate atacuri se află instituțiile statului și instanțele de judecată, dar și bănci și firme private. Unul dintre principalii săi adversari în această luptă judiciară a fost firma Crescent Commercial & Maritime, care a dat-o în judecată în 2020 pentru afirmații mincinoase.
Procesul, aflat în prezent la Tribunalul București, a fost marcat de nenumărate amânări provocate de tactici aparent fanteziste folosite de Camelia Bogdan. Aceasta a susținut că comunicările oficiale de la tribunal ar fi ajuns în folderul Spam al emailului său și că actele de judecată i-au fost trimise doar la adresa sa din România. Există, totuși, dovezi clare ale expedierii acestora și în SUA, unde aceasta se află în prezent.
”Una dintre țintele atacurilor Cameliei Bogdan a fost firma Crescent Commercial & Maritime. În 2020, firma a dat-o în judecată pe Bogdan pentru afirmații mincinoase.
Procesul se judecă în prezent la Tribunalul București. La ultimul termen, în 11 octombrie 2023, Camelia Bogdan a forțat o nouă amânare a cauzei, pentru 17 ianuarie 2024”, se arată pe Facebook.
Într-o demonstrație aparent de dispreț față de instanță, aceasta a transmis acte și adrese prin email în timpul ședințelor de judecată. În acest fel, ea a pus în dificultate judecătorii. Pe fond, au apărut noi amânări ale procesului.
”Pretextele invocate de Camelia Bogdan pentru a tergiversa procesul sunt dintre cele mai fanteziste:
Fosta judecătoare susține că nu a citit comunicările Tribunalului București care i-au fost trimise pe email, pentru că acestea ar fi intrat în Spam.
– Camelia Bogdan afirmă că nu i-au fost trimise actele la adresa din SUA, ci doar la adresa de domiciliu din România (deși în evidențele instanțelor există dovezi ale expedierii documentelor și în SUA).
– Camelia Bogdan, aflată în sala de judecată, transmite prin email adrese și acte judecătorilor în timpul ședinței de judecată șamd.
Toate acestea obligă judecătorii români la verificări suplimentare, determinând amânarea cauzei”, mai arată Mugur Ciuvică.
Camelia Bogdan a intentat sute de procese
Aceste manevre de tergiversare nu au fost izolate doar în cazul Crescent Commercial & Maritime. Camelia Bogdan a intentat sute de procese și a formulat zeci de plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii. În acest mod, ea a sufocat instanțele cu volume impresionante de documente irelevante și cereri absurde.
Un alt exemplu al acestor tactici de întârziere l-a reprezentat procesul intentat:
- Antenei 3
- unor jurnaliști
- instituțiilor publice și asociațiilor neguvernamentale.
În ciuda acuzațiilor sale, Curtea Supremă a decis, în Decizia nr. 1413 din 28 septembrie 2023, să o oblige pe Camelia Bogdan să plătească 10.000 de lei către:
- Mircea Badea
- Mugur Ciuvică
- Mihai Gâdea
- Antena 3
- Grupul de Investigații Politice.
”Tot datorită tergiversărilor Cameliei Bogdan, procesul pe care chiar aceasta îl intentase GIP, Antenei 3, mai multor jurnaliști, instituții publice și asociații neguvernamentale, process început în 2019, s-a încheiat abia în 2023. Camelia Bogdan a pierdut în cele din urmă definitiv acest process. Prin Decizia nr. 1413 din 28 septembrie 2023, Înalta Curte a obligat-o pe fosta judecătoare să plătească 10.000 lei lui Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Antenei 3 şi Grupului de Investigaţii Politice”, se mai arată în mesaj.
Sistemul judiciar a fost afectat
Aceste tergiversări nu au afectat doar entitățile vizate, ci și sistemul judiciar în ansamblul său. Astfel de cazuri lungi ridică semne de întrebare cu privire la modul în care sistemul judiciar poate face față.
”După prima sa excludere din magistratură, în 2017, Camelia Bogdan a început să lanseze acuzații absurde la adresa judecătorilor din România, intentând peste 100 de procese, a formulat zeci de plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii și a tergiversat procesele în care era parte, sufocând instanțele cu mii de pagini de înscrisuri fără relevanță și cu cereri dintre cele mai aberante. Camelia Bogdan își bate joc de instanțele de judecată din România”, arată Mugur Ciuvică.