Dezvoltatorul imobiliar Adama Holding a realizat o majorare de capital in valoare de peste 100 millioane de euro. La tranzactie au participat Fondul Imobiliar de Situatii Speciale al Morgan Stanley si doi dintre actionarii existenti ai Adama, banca de investitii Lehman Brothers si fondul de investitii austriac Immoeast.

Fondatorii companiei – David Flusberg (presedinte), Dvir Cohen-Hoshen (CEO) si Isaac Cohen-Hoshen (COO) au participat de asemenea la majorarea de capital.

Aproximav 85% din suma va fi utilizata pentru finantarea planurilor de expansiune ale Adama pe pietele din Romania, Ukraina si Turcia.

“Aceasta tranzactie este a patra majorare de capital din ultimii doi ani si jumatate. Prin intermediul ei vom accelera abilitatea companiei de a-si extinde portofoliul de proiecte de calitate pe pietele targetate”, spune David Flusberg.

Aceasta majorare de capital este cea mai recenta dintr-o serie de acumulari demarate inca din anul 2005, cu scopul de a-si finanta  strategia de expansiune agresiva in regiune. In decembrie 2006, compania a receptionat 62 de milioane de euro prin emiterea de obligatiuni la Tel Aviv Stock Exchange.

“Morgan Stanley Real Estate are experienta demonstrata in identificarea oportunitatilor pe pietele noi – in plina ascensiune – lansand pionierate in investitii in Polonia, Rusia si Turcia. Credem ca cererea puternica de proiecte imobiliare de calitate din Romania ne releveaza o oportunitate atractiva de a extinde platforma noastra de investitii in Europa Centrala si de Est”, precizeaza John Carrafiel, Global Co-Head al Diviziei de Investitii Imobiliare al Morgan Stanley.

Adama Holding are sediul central la Bucuresti si activeaza in 19 orase diferite din Romania, Ucraina, Turcia, Moldova si Croatia. Adama are in portofoliu 51 de proiecte, incluzand mai mult de 2.5 millioane de metri patrati construiti, Compania a finalizat constructia si a livrat doua proiecte, alte 10 fiind in constructie.

Data: 17 martie 2008

Sursa: Adama