Titlurile Kandia Excelent au crescut astazi cu pana la 15%, dupa ce reprezentantii companiei au anuntat vanzarea pachetului majoritar catre compania Cadbury Schweppes. Dintre micii actionari ai societatii, nu toti au profitat pe deplin de aceasta oportunitate, asteptand poate cresteri ulterioare.

In afara de cele doua tranzactii mari aferente preluarii, in piata Regular, s-au tranzactionat titluri in valoare de 1,7 milioane de lei. Acestea  reprezinta 0,4% din societate, in conditiile in care free-float-ul Kandia se situeaza undeva in jurul a 6,5%.

Totusi, investitorii care au cumparat de dimineata actiuni Kandia cu 3,45 de lei, le puteau vinde dupa doar trei ore la un pret de 3,91 lei/actiune, punctand astfel un castig de circa 13%.

Kandia a inchis sedinta de tranzactionare la o cotatie de 3,7 lei/actiune, cu un avas de 8,82% fata de sedinta precedenta. De la inceputul anului si pana acum, actiunile producatorului de ciocolata au crescut de aproape 4 ori.

Grupul Cadbury Schweppes, cel mai mare producator european de dulciuri, a cumparat 93,2% din Kandia Excelent de la actionarii majoritari ai firmei, Axis Investments si Meinl Bank, pentru 326,4 milioane de lei (99,5 milioane de euro), prin doua tranzactii realizate pe piata deal a Bursei de Valori Bucuresti.