Planurile grupului A&D Pharma pentru acest an includ consolidarea pe segmentele de piata pe care activeaza, prin investitii de 19 milioane de euro. „Programul investitional din acest an se va axa pe cresterea organica a celor doua companii din grup. Astfel, in ceea ce priveste Sensiblu, vom investi in integrarea farmaciilor Europharm, precum si in alte achizitii de acest gen. Mediplus se va concentra in continuare asupra inaugurarii depozitelor proprii”, a afirmat Dragos Dinu.

In 2006 se va finaliza constructia depozitului de medicamente de la Mogosoaia. Suprafata terenului este de aproximativ cinci hectare, iar suprafata pe care se va construi este de 20.000 metri patrati. Investitia pentru acest proiect si inaugurarea celorlalte sase depozite in tara se va ridica in acest an la 12 milioane euro. Un alt obiectiv investitional consta in extinderea retelei de farmacii si a serviciilor pe care Sensiblu le ofera pacientilor sai. In acest sens, compania va investi in 2006 peste sapte milioane de euro.

„Anul acesta ne vom uita catre zonele in care unde serviciile farmaceutice sunt limitate si speram sa beneficiem de sprijinul autoritatilor de la nivel central si local pentru derularea unor proiecte menite a dezvolta in anii viitori acoperirea cu sevicii farmaceutice si a nevoilor populatiei de acolo“, a spus presedintele A&D Pharma.

Grupul A&D Pharma a estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri la 440 milioane de euro, in crestere de la nivelul de 283,7 milioane euro inregistrat anul trecut.

„Aceste rezultate se datoreaza investitiilor in logistica si in depozite proprii pentru divizia de distributie, precum si in extinderea numarului de farmacii”, a precizat Dragos Dinu, presedinte A&D Pharma.

Din aceasta valoare, 320 de milioane de euro reprezinta cifra de afaceri preconizata pentru Mediplus si 120 de milioane de euro pentru Sensiblu (incluzand si rezultatele farmaciilor Europharm, achizitionate de A&D Pharma la sfarsitul anului trecut). Sensiblu, cea mai mare retea de farmacii din Romania, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 63,7 milioane euro.

Conform datelor Cegedim, anul trecut, Mediplus Exim SA a continuat sa fie lider pe piata de distributie, cu o cota de 16,2%. Compania deserveste 3500 de clienti, avand depozite in 12 orase din Romania si un portofoliu de peste 6000 de produse.

Cele doua companii ale grupului au fost infiintate in anul 1997, A&D Pharma figurand ca persoana juridica din acest an.


Sursa: Capital, 13 februarie 2006