Dezvoltatorul imobiliar Adama Holding, controlat de fondul american de investiţii Tiger Global Management şi de austriecii de la Immoeast, şi-a anunţat extinderea pe două pieţe noi în acest an, respectiv Ucraina şi Moldova, în care va demara lucrările a patru proiecte imobiliare. Operaţiunile internaţionale ale companiei vor fi coordonate din România.

Primul proiect imobiliar pe care Adama îl va lansa în Ucraina se numeşte Riverside Exclusive şi va fi construit la Kiev. Ansamblul rezidenţial va fi alcătuit din 100 de vile private destinate segmentului de lux şi mediu. Cele mai luxoase unităţi vor avea propria insulă artificială pentru pescuit şi relaxare. Al doilea proiect din Ucraina, denumit Zaporozhye Residences  este mult mai mare şi va fi dezvoltat lângă oraşul Zaporozhye. Ansamblul va cuprinde 1.000 de locuinţe de lux.

Deschide piaţa spre Chişinău

Primul proiect pe care Adama îl va demara în Chişinău va cuprinde 200 de unităţi locative şi va fi construit în cartierul Ciocana. Cel de-al doilea proiect, numit Chişinău Exclusive, va dispune de  peste 100 de apartamente de lux şi va fi construit în centrul oraşului.

La nivel local, Adama continuă cele nouă ansambluri rezidenţiale începute în Bucureşti şi în oraşe precum Bacău, Iaşi, Ploieşti sau Braşov. Acestea vor cuprinde peste 3.000 de locuinţe.
„Am ales să investim în continuare în România, dar să şi coordonăm de aici întreaga activitate internaţională, pentru că această ţară are un potenţial mare de a se dezvolta. Suntem încrezători că în scurt timp România va depăşi criza economică şi va redeveni un mediu de afaceri stabil“, a declarat Asher Lax, director de marketing şi vanzari al Adama.