Europarlamentarul PMP Eugen Tomac anunţă că acţiunea sa deschisă la CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene), împotriva Consiliului Uniunii Europene, după ce România nu a primit un vot favorabil pentru a intra în Schengen, a fost înregistrată, relatează europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

„Vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz, românii merită să fie liberi în Europa şi vom obţine acest drept”, spune Eugen Tomac.

Eugen Tomac: Prin acest demers doresc să anuleze blocajul generat de Austria împotriva României

„Tomac vs Consiliul Uniunii Europene. Aşa cum am promis, voi informa în mod constant opinia publică cu privire la acţiunea iniţiată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene”, a scris europarlamentarul Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Președintele Partidului Mișcarea Populară arată că, „prin acest demers doresc să anuleze blocajul generat de Austria împotriva României privind accesul nostru în spaţiul Schengen”.

„Cererea depusă la CJUE a fost înregistrată şi vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene. Românii merită să fie liberi în Europa şi vom obţine acest drept”, a transmis Eugen Tomac.

Eugen Tomac susține că nu vom intra în spaţiul Schengen nici anul acesta, dar nici în 2024

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a vorbit, luni, 16 ianuarie 2022, în emisiunea Talk News de la Prima News TV despre şansele României de aderare la spaţiul Schengen. Acesta a declarat că în anul 2023 nu vom intra în Schengen și nici în 2024, pentru că nu avem nicio opţiune.

Eurodeputatul a mai arătat că dialogul politic va continua însă cunoscând mecanismele, îi este clar că nu vom intra în spaţiul Schengen în acest an, pentru că s-au împărţit rolurile bine, Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar noi nu intrăm separat.

„Nu intrăm în 2023 şi nu intrăm nici în 2024, ca să fi lucrurile clare. Nu intrăm, nu avem nicio opţiune, din păcate”, a afirmat europarlamentarul PMP Eugen Tomac despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Eurodeputatul a adăugat că Consiliul Uniunii Europene se scaldă într-o secretomanie incredibilă, pentru că nici până în prezent nu s-a publicat minuta Consiliului JAI prin care România şi Bulgaria nu au fost acceptate, precizând că a primit un răspuns că va mai dura 15 zile până când secretariatul va putea redacta această minută.