Și ce modalitate mai bună de a începe ziua decât mâncând o banană? Bananele conţin pectină, o fibră solubilă care ajută la normalizarea tranzitului și sunt o sursă de fructooligozaharide, un compus prebiotic care hrăneşte bacteriile bune din colon. Dar știi cum îți poate afecta corpul?
Există numeroase fructe și legume pe care le puteți include în masa de dimineață pentru a vă ajuta corpul să aibă rezultate mai bune pe parcursul zilei.
Dintre toate, există, cu siguranță, un fruct delicios, disponibil pe piață pe tot parcursul anului pe care mulți îl consumăm dimineața, potrivit TheHealthsite.
Bananele pot fi combinate într-o varietate de rețete delicioase
Bananele sunt un fruct delicios și hrănitor care are mai multe beneficii pentru sănătate, atunci când este consumat la prima oră dimineața. Bananele sunt pline de potasiu, vitamina C și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități mai mici de alte vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B6, magneziu și mangan.
Pe lângă faptul că furnizează nutrienți esențiali organismului, bananele pot fi combinate cu ușurință într-o varietate de rețete delicioase, fie că este vorba de un smoothie de banane cu unt de arahide sau de clătite cu banane.
Ce se întâmplă în organism când îți începi ziua cu o banană
Iată ce se poate întâmpla în corpul tău atunci când îți începi ziua cu o felie de banană.
Bananele îmbunătățesc digestia
Bananele sunt cunoscute drept cea mai bună sursă de fibre alimentare, esențiale pentru o digestie bună și sănătatea intestinului. Fibrele alimentare din banane sunt un tip de carbohidrat care nu poate fi digerat de corpul uman. Cu toate acestea, joacă un rol important în menținerea sănătoasă a sistemului digestiv. Fibrele din banane adaugă volum scaunului. De asemenea, ajută la absorbția apei, ceea ce menține scaunul moale. În plus, potasiul din banane este un alt nutrient important care joacă un rol foarte important în digestie.
Ne asigură doza de energie necesară
Bananele sunt o gustare populară la micul dejun din mai multe motive. Sunt ieftine, gustoase și hrănitoare. Știați că banana vă poate crește și nivelul de energie?
Carbohidrații, principala sursă de combustibil a organismului, se găsesc din abundență în banane. Corpul transformă carbohidrații dintr-o banană în glucoză, care este ulterior folosită drept combustibil.
Sprijină sănătatea inimii
Potasiul, un mineral necesar pentru sănătatea inimii, se găsește în banane în cantități semnificative. Echilibrul fluidelor și electroliților din organism este reglat de potasiu, care scade și tensiunea arterială.
Nivelurile scăzute de potasiu pot cauza hipertensiune arterială, un factor cheie de risc pentru bolile de inimă, care, la rândul lor, poate provoca alte probleme de sănătate. Pe lângă potasiu, bananele includ și minerale, precum vitamina C, magneziu și fibre, bune pentru sănătatea inimii. Vitamina C antioxidantă ajută la prevenirea leziunilor inimii.
Întăresc sistemul imunitar
Vitamina C, un ingredient necesar pentru un sistem imunitar sanatos, este prezentă în banane in cantitati semnificative.
Celulele albe din sânge, care combat infecțiile, sunt produse cu ajutorul vitaminei C. În plus, ajută la prevenirea dăunării celulelor de către radicalii liberi.