Adevărul despre Karl Nehammer, cancelarul Austriei
Poziția inflexibilă a lui Karl Nehammer, cancelarul austriac care se opune intrării României în Schengen, pare să vină din trecutul său de militar.
În urmă cu ceva timp, Nehammer a cerut construcția unui zid la granița dintre Bulgaria și Turcia cu fonduri din bugetul UE! Însă comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, i-a respins solicitarea.
Analistul politic Ștefan Popescu a detaliat, pentru Gândul, de unde vine această rigiditate.
Politicianul austriac s-a născut pe 18 octombrie 1972 la Viena și este cancelar al Republicii Austria de la sfârșitul anului 2021 și președinte executiv al partidului federal al Partidului Popular Austriac.
Karl Nehammer a cerut investiţii în protecţia frontierelor, o reducere a numărului de migranţi ilegali. Precum şi proceduri rapide şi mai multe acorduri de readmisie.
De atunci, oficialul austriac nu a ratat nicio ocazie să spună că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru aderare, invocând migrația ilegală ca principala culpă și cauza refuzului său.
În vremea guvernului Kurz, domnul Nehammer ocupa funcția de ministru de Interne.
Ștefan Popescu, analist de politică externă, a declarat că la baza acestei viziuni restrictive în materie de Schengen care-l caracterizează pe Karl Nehammer, stă o anumită concepție cu privire la Uniunea Europeană.
„Karl Nehammer este reprezentantul aripii dure din partidul său privind politica față de imigrație. Iar această poziție inflexibilă pe care o manifestă cu privire la România și Bulgaria vine și din trecutul său de militar. Totuși, el este un continuator al lui Sebastian Kurz, fostul cancelar conservator. Care a avut o strategie electorală privind coagularea tuturor forțelor politice care militează în favoarea unei politici restrictive în materie migratorie” a spus Popescu.
Și-a angajat soția la minister
Analistul spune că Nehammer este adeptul unui Spațiu Schengen cu liberă circulație limitată.
„În vremea guvernului Kurz, domnul Nehammer ocupă funcția de ministru de Interne. Dar la baza acestei viziuni restrictive în materie migratorie căreia i-a căzut victimă aspirația României de a deveni membră a spațiului Schengen stă o anumită concepție cu privire la Uniunea Europeană. Este vorba de o Uniune cu mai multe viteze de integrare și o Uniune în care libera circulație să fie limitată.”
Despre cancelarul Karl Nehammer au apărut o serie de informații. Unele dintre ele i-au conturat rigiditatea comportamentului. Acesta are în spate o carieră militară, fiind și cel care a instruit ofițerii de informații.
Totodată, Karl Nehammer a fost acuzat că și-a angajat soția la Ministerul Apărării. Asta în timp ce el era ministru de Interne. Austriacul a fost și primul lider european care s-a întâlnit cu Putin după începerea războiului.