Ce a învățat Cătălin Cîrstoiu în 2024?
Este începutul anului și este momentul pentru un bilanț al anului 2024. Anul 2024 i-a confirmat lui Cătălin Cîrstoiu ceea ce știa deja: ce înseamnă să faci parte dintr-o „echipă”. El consideră că familia sa este o echipă adevărată, cu bune și cu rele.
Acasă, el are un băiat excepțional și o familie unită, alături de care a trecut prin multe. Alături de echipa sa medicală, compusă din tineri ortopezi, a tratat mii de pacienți, cu pasiune și dedicare, atât în Clinica de Ortopedie, cât și în Spitalul Universitar de Urgență din București.
„Este începutul anului şi a venit momentul unui bilanţ al anului 2024. An care mi-a arătat ceea ce ştiam: ce înseamnă o “ echipă”. Familia e o echipa. Cu bune, şi cu rele. Am un băiat excepţional. Am o familie-echipă adevărată, de cursa lungă.
Am o echipă medicală de bună calitate. Medici tineri, ortopezi, pe care i-am făcut să înţeleagă rostul profesiei. Am tratat împreună câteva mii de pacienţi. Şi i-am tratat bine, cu pasiune. Atât în Clinica de Ortopedie, cât şi în tot Spitalul Universitar de Urgenta Bucureşti”, a scris medicul pe Facebook.
Echipa de management a Spitalului Universitar de Urgență i-a susținut inițiativele, cum ar fi deschiderea unor secții noi (urologie, endocrinologie, chirurgie hepatică), înființarea unui Ambulatoriu în Chitila și începerea activității unui Spital de Stomatologie. De asemenea, radioterapia va fi disponibilă în curând.
De altfel, împreună cu echipa sa de prodecani, el conduce cea mai mare și complexă Facultate de Medicină din România. Ei se adaptează cerințelor pedagogice ale noilor generații de studenți, care vor deveni viitorii medici și care vor trata pacienții cu o mentalitate nouă și eficientă.
Cum a avut loc eșecul politic în cursa pentru Primăria Generală a Bucureștiului?
Medicul a vorbit și despre momentul în care a fost susținut să candideze pentru Primăria Capitalei. Atunci, el a avut parte de o lipsă de susținere din partea celor care l-au încurajat să facă acest pas, ceea ce a dus la un eșec. Oficialul român a intrat în politică cu bune intenții, dorind să ofere un alt model de administrație.
În urma acestei experiențe, el a înțeles că în politică nu există o echipă, așa cum o înțelege el, și că oamenii pot fi eliminați din joc fără motiv, dacă reprezintă un pericol pentru cei care sunt deja acolo. Medicul consideră că politica nu este pregătită pentru un om cu o carieră de succes, cu notorietate profesională și cu idei noi.
În ciuda acelor întâmplate, el rămâne optimist, crezând că o echipă de oameni care nu au fost implicați direct în politică sau care au fost doar tangențial implicați, ar putea să schimbe în bine destinul acestei țări. Acum, este momentul pentru o astfel de schimbare.
„Conduc cu echipa mea de prodecani cea mai mare şi complexă Facultate de Medicină din România. Ne adaptăm cerinţele pedagogice noilor generaţii de studenţi, viitori medici, cu o mentalitate total nouă. Ei ne vor trata pe noi, dar o vor face bine.
Am avut parte de o scurta experienţă politică legată de susţinerea de a candida pentru Primăria Capitalei. De fapt, o lipsă majoră de susţinere din partea acelora care mi-au propus să fac acest demers a dus la un eşec. Am intrat cu toată buna credinţă, de a oferi un alt model de administraţie.
Am înţeles că în politică noţiunea de echipă, aşa cum înţeleg eu şi cum am precizat anterior, nu există. Am înţeles că poţi fi scos din arenă fară motiv, fară scrupule, dacă reprezinţi un eventual pericol. Clasa politică nu e pregătită pentru intrarea în joc a unui om cu carieră, cu notorietate profesională, cu alte idei. Sentimentul de insecuritate dat de oscilaţiile politice e în consecinţă firesc şi explică tot ceea ce se întâmplă azi.
În continuare cred că o echipă de oameni care nu au făcut politică sau care doar tangenţial au intrat în jocul politic, poate schimba în bine soarta acestei ţări. Şi este momentul!”, a punctat Cătălin Cîrstoiu.