Există numeroase mituri legate de creşterea şi îngrijirea părului, unele transmise din generație în generație. Nu toate sunt însă adevărate.
Cu toate acestea, se spune că părul crește mai greu la unele persoane din cauza modului în care îl spală. Taylor Rose, un cunoscut influencer de pe Tik Tok, spune cum crede că ar trebui să ne îngijim părul dacă vrem să fie lung și frumos ca al ei, scrie Daily Star.
O mare greșeală este aceea a folosirii uscătoarelor de păr
„Folosiți de mai multe ori pe săptămână uscătoarele de păr și vă șamponați părul prea des”, spune ea, explicând de ce părul ar putea să nu crească atât de lung pe cât doriți.
O altă greșeală, spune ea, este „periajul prea des sau prea aspru”. Ea a postat un filmuleț pentru a arăta modul „corect” în care trebuie spălat și periat părul.
Cum trebuie spălat părul
În primul rând, părul trebuie descurcat, apoi ar trebui să-l clătim cu apă călduță și să aplicăm pe el o picătură de șampon. După care începem să masăm doar rădăcinile părului. Taylor spune că ar trebui apoi să șamponăm din nou părul folosind o perie pentru masaj capilar, din plastic. În cele din urmă, părul poate fi clătit cu mai multă apă călduță și apoi putem aplica el un balsam.
Adăugarea în șampon a uleiului de rozmarin pentru a „ajuta creșterea părului” este un alt sfat pe care îl dă influencerul. Ea recomandă și utilizarea uleiului de ricin pe sprâncene, despre care susține că le-a ajutat să fie mai groase.
Rezistați tentației de a spăla părul zilnic
Cel mai important lucru, subliniază Taylor în flimuleț, este ca femeile să reziste tentației de a-și spăla părul în fiecare zi. Un alt sfat este ca, pe timpul nopții, să ținem părul într-o cască de păr din mătase sau satin.
Căderea temporară a părului poate fi cauzată de o boală, de stres, în urma tratamentului pentru cancer sau a deficienței de fier.
Căderea permanentă a părului poate fi parte normală a îmbătrânirii, dar specialiștii recomandă să mergeți la medicul de familie dacă credeți că această cădere a părului este anormală.
Dezechilibrele hormonale, așa cum este sindromul ovarelor polichistice, pot influența de asemenea, în bună măsură, creșterea părului.