Pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani apare la Registrul Comerțului sub numele de Ferma Dacilor Production SRL. Cornel Dinicu nu figurează însă în acele acte, deși el se prezintă ca proprietar al complexului. Amintim că pensiunea a fost cuprinsă de un incendiu devastator în dimineața zilei de marți, 26 decembrie.

Potrivit datelor publice de la Registrul Comerțului, Ferma Dacilor SRL a avut un certificat de înregistrare eliberat în 2021.

Cornel Dinicu nu figurează ca proprietar al pensiunii Ferma Dacilor

Ferma Dacilor își are sediul social în localitatea Tohani, comuna Vadul. Documentele de la Registrul Comerțului indică faptul că Dinicu nu este efectiv înregistrat în documentele oficiale.

În acte, figurează alți doi asociați: Olteanu Marian Viorel născut, potrivit datelor oficiale, în Prahova și Ristin Vitomir Adrian, născut în Timișoara.

Firma își are taxele achitate la zi. Informațiile din Registrul Comerțului arată că, în ultimii trei ani (începând cu 2020, conform acestor evidențe), firma și-a înregistrat o creștere anuală a profitului. Domeniul său de activitate este furnizarea de facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată.

Pensiunea a înregistrat un profit semnificativ în ultimii trei ani

Spre exemplu, în anul 2020, în plină pandemie, Ferma Dacilor a înregistrat un profit de aproximativ 1,2 milioane de lei, având în acel moment un total de șase angajați.

În anul 2021, profitul înregistrează o creștere, atingând aproape suma de 1,6 milioane de lei, în timp ce numărul de salariați se menține constant.

În anul 2022, a avut un profit de peste două milioane de lei. În această perioadă, avem și o creștere a numărului de salariați, ajungând la 11 persoane.

Cornel Dinicu se prezintă ca proprietar al complexului

Cornel Dinicu nu este efectiv menționat în documentele depuse la Registrul Comerțului. Cu toate acestea, el se prezintă public drept proprietar.

Dar într-un interviu acordat în noiembrie anul trecut, omul de afaceri povestește despre începutul achiziționării terenului, în 2012, când a început să cumpere bucățică cu bucățică aceasta suprafață pe care ulterior a fost construită pensiunea. În final, a ajuns să dețină 40 de hectare.

Tot el relatează și despre procesul de transformare de la un grajd existent în acel loc la o unitate de cazare cu aproximativ 30 de camere, care ulterior s-a dezvoltat. Este vorba despre o companie care oferă facilități de cazare, dar și despre o afacere care furnizează produse naturale.