Adevărul despre cafea. Toți cei care consumă cafea regulat trebuie să știe! Iată ce au descoperit recent autorii unui studiu privind cafeaua.
Adevărul despre cafea. Este vorba despre Tricloretilenă (TCE), un solvent utilizat pe scară largă de peste un secol în scopuri industriale, de consum, atât militare, cât și medicale. Cercetătorii spun că tricloretilena poate dăuna creierului.
Echipa de cercetători formată din Ray Dorsey, Ruth Schneider și Karl Kieburtz de la Universitatea din Rochester Medical Center (URMC), a publicat o lucrare în Journal of Parkinson’s Disease care sugerează că TCE ar putea fi o cauză invizibilă a bolii Parkinson, informează Thebrighterside.
TCE a fost asociată cu un risc cu 500% mai mare de Parkinson
Se crede că tricloretilena (TCE), o substanță chimică folosită în mod obișnuit pentru decofeinizarea cafelei, degresarea metalelor și la curățarea chimică a hainelor, contribuie la apariția bolii Parkinson, afecțiunea creierului cu cea mai rapidă creștere din lume.
TCE este un contaminant omniprezent în mai multe locații, inclusiv la baza pușcașilor marini Camp Lejeune, în Silicon Valley și în apele subterane din SUA. Se știe că TCE provoacă cancer, avorturi spontane și afecțiuni congenitale. De asemenea, TCE a fost asociată cu un risc mai mare cu 500% de Parkinson.
Studii anterioare au asociat expunerea prelungită la TCE cu un risc crescut de cancer de rinichi, cancer de ficat, limfom non-Hodgkin, dar și de avorturi spontane.
Se spune că Tricloretilena (TCE), substanță chimică folosită în mod obișnuit pentru decofeinizarea cafelei, contribuie la apariția bolii Parkinson, afecțiunea creierului cu cea mai rapidă creștere din lume.
O echipă internațională de cercetători formată din Ray Dorsey, Ruth Schneider și Karl Kieburtz de la Universitatea din Rochester Medical Center (URMC), susține că TCE ar putea fi o cauză invizibilă a bolii Parkinson.
Lucrarea oferă detalii despre utilizarea pe scară largă a TCE, dovezile care leagă substanța chimică de boala Parkinson și dă ca exemplu un număr de șapte persoane care au dezvoltat boala Parkinson după ce au fost expuse la substanța chimică în munca lor. Muhmmad Ali și actorii Michael J Fox și Billy Connolly au avut de suferit din cauza acestei substanțe.
Poluant industrial foarte răspândit, inclusiv în Silicon Valley
TCE, un solvent utilizat pe scară largă în aplicații industriale, de consum, militare și medicale, a fost utilizat în diverse scopuri, cum ar fi îndepărtarea vopselei, corectarea greșelilor de dactilografiere, curățarea motoarelor și anestezierea pacienților. În anii 1970, utilizarea TCE a atins apogeul în SUA.
Deși utilizarea internă a TCE a scăzut de atunci, substanța continuă să fie folosită în America pentru degresarea metalelor și curățarea petelor. Utilizarea TCE pentru a curăța electronice și cipurile computerelor a dus la contaminarea a zeci de locații din Silicon Valley din California. În plus, TCE a fost descoperit în numeroase baze militare din America.
Studiile au sugerat o posibilă legătură între Parkinson și TCE
În urmă cu mai bine de jumătate de secol, studiile de caz au sugerat pentru prima dată o posibilă legătură între Parkinson și TCE. De atunci, cercetările asupra rozătoarelor au demonstrat că TCE poate pătrunde cu ușurință în creier și țesuturile corporale și, în doze mari, poate deteriora mitocondriile, care furnizează energie în celule.
Mai mult, se știe că TCE provoacă pierderea selectivă a celulelor nervoase care produc dopamină, un semn distinctiv al bolii Parkinson la oameni.
Efectele pot apărea și după câțiva ani
Persoanele care au fost expuse direct la TCE au un risc crescut de a dezvolta boala Parkinson, dar autorii lucrării avertizează că „milioane de oameni” pot intra în contact cu substanța chimică prin aerul exterior, apa subterană contaminată și poluarea aerului din interior.
TCE poate contamina solul și apele subterane, avertizează ei. Efectele pot să apară după câțiva ani în care o persoană a fost expusă la această substanță.