Un specialist în în micro nutriție și bioelectronică avertizează că românii nu găsesc apă bună în supermarketuri, care, băută, ne poate îmbolnăvi.
Atenție la ce apă beți! Apa din supermarketuri poate dăuna grav sănătății
Multe persoane preferă să cumpere apă de băut, profitând de varietatea oferită de supermarketuri. Se poate alege între plată și carbogazoasă, alcalină, mineralizată, aromatizată și altele. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că apa comercializată poate afecta negativ sănătatea rinichilor.
Pentru a evita problemele, este suficient să citiți eticheta și să țineți cont de recomandările lui Adrian Vornicu, specialist în micro nutriție și bioelectronică. Acesta le sugerează românilor să verifice cu atenție etichetele apelor pe care le cumpără pentru consum și să caute mențiunea TDS – total solide dizolvate.
El a definit reziduul sec la 180 de grade ca fiind cantitatea de minerale rămase după ce apa este pusă într-un vas la temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă să se evapore, iar apoi este cântărită. Această cantitate reprezintă pur și simplu greutatea mineralelor care rămân, oferind informații despre duritatea apei.
Specialistul a făcut o recomandare, susținută și de Asociația de Bioelectronică și de profesorul Marc, unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul apei, sugerând că este ideal să bem apă cu un reziduu sec sub 100.
„Întotdeauna pe o sticlă cu apă plată există o mențiune, se numește reziduu sec la 180 grade. Rog telespectatorii să urmărească întotdeauna această mențiune. Reziduu sec 180 de grade – în sensul că acea apă este pusă într-un vas pe temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă a se evapora, apoi este cântărită, pur și simplu, greutatea mineralelor care rămân, și vedem cât de dură este acea apă.
Recomandarea pe care o fac cei din Asociația de Bioelectronică, și nu doar ei, profesorul Marc care este unul din cei mai mari specialiști ai apei, este să bem o apă cu un reziduu sec ideal sub 100”, a explicat specialistul într-o intervenție.
Avertismentul specialistului: rinchii pot fi distruși dacă nu bem apa potrivită
Conform lui Adrian Vornicu, „între 100 și 200 este considerată o apă medie, iar peste 200 și 300 este o apă care începe să pună presiune asupra rinichilor. Deci, între 100 și 200 este apa neutră: nu elimină în mod activ deșeurile metabolice, dar nici nu suprasolicită organismul. Peste 200 încep să apară potențiale efecte negative. Prin urmare, ideal ar fi să consumăm apă cu un nivel sub 100”, a explicat specialistul în bioelectronică, conform retetesivedete.ro.
Puțini oameni consumă zilnic cantitatea necesară de apă. Necesarul zilnic de apă pentru a menține un organism sănătos poate fi ușor de calculat. Este recomandat să beți 0,5 litri de apă pentru fiecare 15 kg din greutatea corpului. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 80 kg ar trebui să consume 2,5 litri pe zi.