Adevărul despre bananele verzi. Care sunt efectele neștiute asupra organismului. Bananele verzi, pe care le găsim adesea în magazine, sunt mai puțin apreciate pentru gustul lor, dar amidonul rezistent pe care-l conțin poate face diferența, aducând numeroase beneficii organismului.
De fapt, mulți se întreabă dacă bananele verzi sunt sigure de mâncat. Iată tot ce trebuie să știți despre bananele verzi, conform site-ului TasteofHome.
Adevărul despre bananele verzi. Care sunt efectele neștiute asupra organismului
Bananele verzi tind să fie mai puțin dulci decât cele galbene și au o aromă ușor amară. Textura lor este mai fermă și mai ceroasă. Pe lângă diferențele care se pot vedea și simți la gust, compoziția bananelor verzi este și ea una diferită.
Bananele verzi conțin mai mult amidon (aproximativ 70 până la 80% dintr-o banană verde este formată din amidon). Mare parte din acesta este amidon rezistent. Acest tip de amidon nu poate fi digerat și este bogat în fibre.
Amidonul rezistent este extrem de popular în cercetările nutriționale
Amidonul rezistent este extrem de popular în cercetările nutriționale, cu studii care arată multe beneficii puternice pentru sănătate, inclusiv niveluri mai scăzute de zahăr în sânge, sensibilitate îmbunătățită la insulină și un apetit redus.
Alte beneficii pentru sănătate includ îmbunătățirea profilului lipidelor din sânge, absorbția crescută a micronutrienților și îmbunătățirea sănătății intestinului. Pe măsură ce bananele se coc, acest amidon se transformă în zaharuri. O banană coaptă are doar 1% amidon.
Bananele verzi sunt mai bune decât bananele galbene?
Deoarece sunt bogate în fibre, bananele verzi ajută să vă simțiți sătul după masă și să reduceți gustările suplimentare. În plus, amidonul rezistent fermentează în intestinul gros, hrănind bacteriile intestinale sănătoase, cât și, celulele din colon, prin creșterea nivelului de butirat.
Amidonul rezistent reduce nivelul pH-ului, poate ajuta la prevenirea inflamației și are ca rezultat mai multe modificări care pot reduce riscul de cancer colorectal.
Bananele verzi au numeroase beneficii asupra organismului
Sănătatea digestivă: Bananele verzi pot fi bune pentru sănătatea digestivă. Organismul nu digeră amidonul rezistent. În schimb, amidonul rezistent are un efect prebiotic asupra sistemului digestiv și ajută la hrănirea bacteriilor bune din intestin.
Glicemia: Bananele verzi pot ajuta la controlul zahărului din sânge. Conțin pectină și amidon rezistent; s-a descoperit că ambele substanțe reduc nivelul zahărului din sânge, după mese. Acest lucru este deosebit de important pentru cei cu diabet de tip 2.
Sănătatea părului: Bananele sunt pline de acid folic care ajută la ca părul să fie suplu și strălucitor. În plus, pot promova creșterea firelor de păr.
De ce este bine să consumăm și banane coapte
Bananele sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare. Consumate ocazional, sunt adjuvanți nutriţionali hipotensori, datorită conținutului bogat de potasiu.
De asemenea, potasiul ajută la sănătatea oaselor, pentru că este capabil să contracareze pierderea urinară crescută de calciu. Efectul antiacid al bananelor protejează împotriva ulcerului gastric. Substanțele conținute de aceste fructe mențin sănătatea celulelor care formează mucoasa stomacului, producând o barieră de mucus gros, care ține la distanță acizii din stomac.
În plus, inhibitorii de protează, care se găsesc în banane, contribuie la eliminarea bacteriilor din stomac, agenţi patogeni ai ulcerului gastric.