Brânza Feta furnizează organismului minerale și vitamine esențiale, dar poate fi și bogată în sodiu și grăsimi saturate. Totuși, puteți include brânza Feta în planul unei alimentații sănătoase, deoarece are o valoare nutrițională deosebită, conform Yourhealthtube.
Brânza Feta are un conținut mai scăzut de calorii decât majoritatea celorlalte brânzeturi și este mai aromată, prin urmare, nu trebuie să mâncați foarte mult.
Informații nutriționale pentru brânza Feta
Termenul „feta”, folosit de greci pentru a defini această brânză foarte populară, provine din cuvântul italian fetta care înseamnă „felie”. Chiar dacă UE are reguli exacte pentru brânza Feta, este posibil să găsim această brânză în multe alte părți ale lumii. Feta este o brânză moale, fără găuri, fără coajă și cu un gust foarte acidulat. Feta tradițională este preparată fie din lapte de oaie, fie dintr-o combinație de lapte de capră și de oaie (și nu mai mult de 30% lapte de capră).
O porție de brânză Feta (aproximativ 29 de grame) conține:
74 de calorii
5 grame de grăsime
2 grame de carbohidrați
9 grame de zahăr
261 miligrame de sodiu
4 grame de proteine
2 miligrame de vitamina B2/riboflavină (14% DV)
311 miligrame de sodiu (13% DV)
141 miligrame de calciu (14% DV)
93 miligrame de fosfor (9% DV)
5 micrograme de vitamina B12 (8% DV)
2 micrograme de seleniu (6% DV)
Susține sănătatea oaselor
După cum știm, calciul este bun pentru oase. Cu cât este mai mare masa osoasă, cu atât e mai mic riscul de osteoporoză și alte afecțiuni legate de pierderea masei osoase. Anumite alimente bogate în calciu (cum ar fi Feta) ajută la necesarul zilnic de calciu.
Protejează împotriva cancerului
Unul dintre beneficiile brânzei Feta este că protejează împotriva cancerului. Ca sursă excelentă de calciu, această brânză vă permite să protejați corpul împotriva diferitelor tipuri de cancer. Alfa-lactalbumina, o proteină puternică, poate fi găsită în Feta și, atunci când se leagă de ionii de zinc și calciu, s-a dovedit că are proprietăți anti-tumorale și anti-bacteriene.
Susține tratamentul natural al anemiei
Anemia este legată de o problemă cu celulele hemoglobinei, care transportă oxigenul în organism. Atunci când corpul nu poate primi suficient oxigen către țesuturi și celule, devine obosit și slăbit. Vitamina B12 (și unele cantități mici de fier) din brânza Feta poate servi ca parte a unei diete echilibrate pentru combaterea anemiei.
Întărește sistemul imunitar
Histidina este o altă proteină grozavă din Feta. Această proteină a fost considerată esențială pentru sănătatea sugarilor, dar și a adulților. Consumul moderat de Feta, ca parte a unei diete bogate în antioxidanți, pentru a proteja de inflamație, poate garanta un sistem imunitar sănătos gata să lupte împotriva bolilor.