Adevărul despre carnea de pui! Abia acum s-a aflat ce pun, de fapt, românii în farfurie

Sursă: Dreamstime

Consumul de carne de pui a crescut substanțial la nivel mondial. Simultan, datele înregistrate de Institutului Național de Statistică (INS) arată că un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an. Astfel, vedem că este unul din produsele favorite ale românilor.

Carnea de pui, printre cele mai consumate alimente la nivel mondial!

Așadar, românii mănâncă tot mai multă carne de pui. Din 2015, consumul și producția au crescut anual cu aproape trei procente, arată cifrele înregistrate de Institutului Național de Statistică (INS).

Totodată, cea mai mare parte din consumul de carne de pui se produce în fermele din țară. Într-un hypermarket se vând în fiecare an peste 3.000 de tone de carne de pui. Este cantitatea pe care o consumă un român în 2017, respectiv 25 de kilograme. De atunci, consumul a crescut cu trei kilograme, scrie stirileprotv.ro

Anul trecut s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre

De asemenea, anul trecut s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre. Peste 90 la sută din carne provine din fermele noastre. Producătorii trimit însă la export părțile cele mai apreciate din pui: pieptul și pulpele dezosate. Numai anul trecut au exportat 150.000 de tone.

Într-un hypermarket din București se vând anual peste trei milioane de aripioare de pui din România.

„Mult mai puțin căutat, sub 10 la sută din volum, vindem pui întreg. Pe zona aceasta de pui crescut cu vegetale, fără antibotice, cocoșel de munte, se observă o creștere foarte mare în vânzări”, a explicat Camelia Popescu, director de comunicare al hypermaketului.

„Efectivul de bovine este într-o scădere accentuată”

„Dacă până acum trei, patru ani, înainte de situația cu pesta porcină africană, producția autohtonă de carne de porc acoperea peste 70% din consumul de porc. La ora actuală această valoare s-a redus și a ajuns la undeva la 20%”, a explicat un reprezentant al unei asociații de producători.

„Să zicem că dacă avem un consum de 100 de tone de carne de porc, la bovină am avea 50. Din păcate, pentru noi, ca populație, efectivul de bovine este în scădere, într-o scădere accentuată”, transmite Nicoleta Lung, procesator de carne de vită.