În plus, puiul are 10 vitamine și minerale esențiale, multe proteine și grăsimi saturate limitate, ceea ce îl face o proteină slabă. Iată ce ar trebui să știți despre carnea de pui, în special despre carnea de pui, potrivit Today.com.
Date nutriționale ale pieptului de pui
O porție de 200 grame piept de pui alb, fără piele, dezosat are:
106 calorii
23 de grame de proteine
2 grame de grăsime
0 grame carbohidrați
Beneficii aduse sănătății
Nutrienții din pui joacă un rol în construirea mușchilor, funcționarea creierului, starea de spirit și menținerea greutății.
Puiul conține mai ales proteine, un macronutrient necesar organismului. Proteinele sunt esențiale pentru construirea mușchilor, rezistența oaselor, funcția organelor, funcția enzimelor, producția de anticorpi și formarea ADN-ului.
O persoană are nevoie de 0,8 grame pe kilogram de greutate corporală (sau 0,36 grame pe kilogram) de proteine pe zi. O persoană care face mult sport are nevoie de și mai multe proteine pentru creșterea și recuperarea mușchilor.
Așa cum se știe, o dietă bogată în proteine este asociată cu pierderea în greutate. Cercetările din ultimii 20 de ani arată că dietele bogate în proteine contribuie la menținerea greutății.
Puiul conține vitamina B12 și colina
Proteinele joacă un rol în controlul nivelului foame și în reglarea apetitului, așa că sunt necesare pentru gestionarea greutății. În plus, cercetătorii cred că 25-30 de grame de proteine consumate zilnic pot reduce riscul unor boli cardiometabolice, cum ar fi atacul de cord sau diabetul.
Puiul conține vitamina B12 și colină, doi nutrienți care pot juca un rol în dezvoltarea creierului, a memoriei, dar și asupra stării de spirit și a sistemului nervos. Majoritatea oamenilor nu primesc suficientă colină în dietă, dar consumul cărnii de pui ajută la satisfacerea nevoilor zilnice.
Deși nutrienții din carne de pui sunt benefici, o revizuire recentă afirmă că studiile individuale despre beneficiile consumului cărnii de pui sunt rare. Dar, având în vedere conținutul scăzut de grăsimi saturate, există motive suficiente să credem că puiul este o parte sănătoasă a unei diete generale.
De ce e bine să mâncăm carne de pui
Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale.
Este o sursă de proteine
Dacă sunteți în căutarea unei surse grozave de proteine slabe, cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este cea mai bună opțiune. Proteina din pui ajută la creșterea și dezvoltarea mușchilor și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, ajutând la pierderea în greutate.
Un antidepresiv natural
Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă acel sentiment reconfortant după ce am mâncat supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută la un somn mai bun.
Stimulează metabolismul
Vitamina B6 (sau vitaminele din complexul B) încurajează enzimele și reacțiile celulare metabolice. Un consum regulat de carne de pui menține vasele de sânge sănătoase, un nivel ridicat de energie, ajutând metabolismul să ardă caloriile, astfel încât să puteți să aveți o greutate normală.
Bogat în niacină și fosfor
De asemenea, puiul este bogat în niacină, un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor daune genetice. De asemenea, bogat în fosfor, un mineral esențial care susține sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția rinichilor, ficatului și a sistemului nervos central.